Hemisfèria, el món vist amb uns altres ulls

Quatre focus de tensió pel control de l'aigua al món.

Aquest article, on trobem realitats sovint oblidades, com ara l'estratègia de Turquia per tenir el domini sobre el Tigris i l'Eufrates, és un dels temas que es tracta a la revista Hemisfèria.cat. Es tracta d'un digital sobre informació internacional, nascut fa tres anys amb el lema "Ni nord, ni sud", i té com a objectiu aportar una visió crítica sobre els conflictes del món.

Té seccions temàtiques i geogràfiques, i també podem accedir directament a les entrevistes, anàlisis, cròniques o reportatges. Una secció molt interessant és la de "La tercera veu", on es dona l'oportunitat als protagonistes d'explicar fets viscuts en primera persona.

Hemisfèria.cat té una vintena de col·laboradors i corresponsals. Defineix la feina que fa com a "periodisme reposat, de proximitat i al servei de les persones" i explica que "pretenem trencar amb la visió cultural hegemònica d'Occident per conèixer altres realitats".

La revista ha posat en marxa un "matchfunding" en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona per tirar endavant el projecte "Feminismes en latituds urbanes". L'objectiu és la realització d'una sèrie de reportatges sobre les experiències de lluites de dones, lesbianes i trans que, gràcies al seu empoderament, han contribuït a transformar els nuclis urbans.

 

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3