Reptes reals per a escoles "creativadores"

Creativació: Una nova paraula per designar una nova manera de treballar a l'aula.

La proposa la Fundació per a la Creativació a la seva web, on convoca el concurs Kids Change The World, obert a la participació de totes les escoles. Es tracta de potenciar les habilitats creatives i innovadores dels alumnes de 5è i 6è de Primària i 1r i 2n d'ESO per resoldre reptes reals en àmbits com ara l'alimentació, el lleure, la mobilitat o la sostenibilitat.

Encara hi ha cinc reptes actius, en què les escoles es poden inscriure fins a finals de maig. Guanyaran les millors idees per combatre el "bullying", fer de les aules espais més creatius, reinventar el material escolar, aprofitar millor l'aigua o inventar les piscines del futur.

Les millors idees les portaran a la realitat estudiants de cicle superior. Les escoles poden optar a premis de 800 euros per millorar algun espai o material de l'escola amb l'objectiu de fomentar la creativitat. Concursar-hi és totalment gratuït si s'opta per la participació lliure, tot i que també hi ha opcions que impliquen una despesa per a l'escola.

Al web es poden trobar totes les eines i els materials necessaris per resoldre aquests reptes a l'aula, seguint el Mètode de la Creativació, una metodologia per dur a terme projectes a l'aula basada en Design Thinking i l'Aprenentatge Basat en Problemes.

El projecte també està obert a les empreses, que poden apadrinar els reptes reals plantejat als concursants.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3