Com s'alimenta una balena blava

I acabem amb la imatge excepcional del moment, en què una gran balena blava s'alimenta.

L'ha rodat, amb un dron, un equip de la Universitat d'Oregon, en aigües de Nova Zelanda. Al vídeo es veu perfectament com l'animal, davant d'un banc de krill, només ha d'obrir la boca per engolir una gran quantitat d'aquests petits crustacis. Fent això, frena la seva velocitat, d'uns 11 quilòmetres per hora fins a només dos quilòmetres per hora. En una altra imatge, però, es veu com la balena passa de llarg davant d'un altre banc més petit. Segons els investigadors, el motiu és que la balena només dedica l'esforç i l'energia necessaris per frenar quan la quantitat d'aliment val la pena, i li compensa a nivell nutricional. 

La balena blava (Balaenoptera musculus) és l'animal més gran que viu al nostre planeta. S'han documentat animals de gairebé 30 metres de llarg i unes 170 tones de pes. El vídeo es va penjar a la xarxa el 18 d'abril del 2017 i en menys d'una setmana va sumar prop de 250.000 visites.

En la primera part d'aquest altre vídeo, podem veure com un dron grava una altra parella de balenes blaves, nedant a les costes de Califòrnia. Després podem veure balenes grises, i un gegantí grup de dofins, tots filmats des de l'aire pel mateix dron.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3