Robert Manrique: "L'Administració ni informa ni busca les víctimes de terrorisme"

"Hi ha només un any per demanar indemnitzacions com a víctima de terrorisme, però l'administració ni informa ni busca les víctimes", ha afirmat avui a l'entrevista Robert Manrique, Fundador de la Unitat d'Atenció i Valoració a Afectats pel Terrorisme, quan falta només un mes per poder fer aquestes reclamacions en relació amb els atemptats jihadistes de Barcelona i Cambrils.

La seva fundació diu Manrique va néixer per suplir aquesta tasca oblidada per Interior i que no existia fa 30 anys quan es va produir l'atemptat de l'Hipercor de la Meridiana. Tenen un telèfon d'atenció: el 900 82 87 17.

Anna Teixidor, periodista de TV3 experta en jihadisme, denuncia també la manca d'acompanyament que van patir alguns familiars de morts i ferits: "Moltes víctimes ens han explicat que no van rebre atenció psicològica, van haver de sortir soles de la Ciutat de la Justícia, conduint el seu propi cotxe", assegura.

Sobre la investigació, encara oberta, Teixidor diu que "Segons el CNI, Es-Satty, l'imam de Ripoll, va mantenir contactes amb el centre d'intel·ligència mentre complia condemna a la presó de Castelló entre el 2010 i el 2014, però no va superar els tests psicològics per convertir-se en confident. "Però sembla que seria només un home d'encàrrecs i hi hauria un autor intel·lectual dels atemptats establert al centre d'Europa".Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3