Moncho Ferrer: "El paper de la dona a l'Índia ha canviat molt en els últims anys"

La Fundació Vicenç Ferrer, amb nombrosos projectes per al desenvolupament a l'Índia des de fa mig segle, ha estat guardonada amb el premi Jaime Brunet que atorga la Universitat de Navarra pel seu treball en la promoció dels drets humans. L'actual responsable de la fundació, Moncho Ferrer, fill de Vicenç Ferrer, ha estat convidat per Lídia Heredia a "Els matins" aprofitant una de les poques visites que fa fora de l'Índia.

"No tenim prevista cap celebració especial pels 50 anys de la fundació, els celebrarem mantenint l'esperit del meu pare, treballant", assegura.

Sorprès en la seva visita a l'Estat per les multitudinàries mobilitzacions de les dones ahir, Ferrer ha explicat que a l'Índia, on també s'han viscut escàndols per sentències en cas de violacions, "la visibilitat de la dona també ha canviat molt en els últims quatre o cinc anys, ara surten al carrer, també es mobilitzen pels seus drets" , diu.

Entre el que han aconseguit, amb suport de la seva fundació, posar els cases al nom de les dones, per protegir-les en cas d'abandonament. "Hem construït 70.000 vivendes que són propietat de les dones", explica.

Sobre l'abolició del sistema de castes, creu que "erradicar-lo costarà molt, perquè forma part de la cultura del país, però hi ha lleis per castigar les desigualtats i actualment s'estan promovent matrimonis entre persones de castes diferents".

El viatge de Moncho Ferrer a Navarra ja té beneficiaris: "El 36.00 euros del premi serviran per impartir cursos de llengua i comunicació que els permetin treballar".

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3