Iceta: "El vot delegat és només aplicable a persones que estan en presó preventiva, no als que estan fora"

Després de la seva reunió, ahir, amb el president del Parlament en els primers contactes amb els grups parlamentaris per a la investidura, el programa ha entrevistat el secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha assegurat que va mantenir amb Roger Torrent "una reunió molt cordial en què li va ratificar que, sense renunciar a les seves conviccions, tenia la voluntat de ser un president de tota la cambra".

Sobre la nova legislatura, Iceta ha especificat que "ha de ser diferent de l'anterior, cal respectar la legalitat vigent". "Els independentistes tenen, amb tot dret, un objectiu que no compartim. Però ha d'haver-hi esperit d'entesa", ha afirmat.

Davant la possible investidura de Carles Puigdemont com a president del govern, Miquel Iceta ha assegurat que "el nostre ordenament no permet investidura telemàtica ni per delegació" i que el fet que ahir demanés delegar el vot "em fa pensar que la seva decisió és no tornar". També ha especificat que la seva situació "està en mans d'un jutge" i que "el vot delegat és només aplicable a persones que estan en presó preventiva, no als que són fora".

Iceta ha preferit no valorar el cost del dispositiu policial del'1-O, sobre el qual va comparèixer ahir al Senat el ministre Zoido, però ha afirmat que "la gestió va ser un desastre total i absolut".

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3