Lucía Martín (En Comú Podem): "Demanem a Sànchez l'apropament dels presos, per raons humanitàries"

Lucía Martín (En Comú Podem): "Demanem a Sànchez l'apropament dels presos, per raons humanitàries"

Per copsar les majories que pot configurar Pedro Sánchez per tirar endavant la legislatura, Lídia Heredia ha entrevistat aquest matí la diputada i coportaveu d'En Comú Podem al Congrés, Lucía Martín. "En el govern de Sánchez hi veiem un canvi de to, amb solucions polítiques i no judicials als problemes i voluntat d'acostar els presos", ha assegurat.

Avisa que el suport de la seva formació, però, no serà un xec en blanc."Per arribar a acords caldrà veure quin PSOE és; ara en veiem la cara A, però també hem vist un partit al qual Ciutadans marcava l'agenda". I entre les exigències que la seva formació fa al nou president: "demanem al govern que faci el que està a les seves mans, que fins que s'acabi la instrucció faciliti l'apropament dels presos, per raons humanitàries".

Ha explicat, també, que per abordar l'encaix Catalunya-Espanya "hem presentat una proposta perquè es reuneixi la comissió bilateral Estat-Catalunya, que és on els governs poden parlar, per exemple, sobre retirar els recursos presentats al TC per Rajoy d'algunes lleis catalanes". I ha tret importància al fet que Sánchez prioritzés la trobada amb Euskadi per sobre de la reunió amb el president Torra.

Pel que fa a les polítiques d'habitatge –un dels principals cavalls de batalla d'En Comú Podem– proposen que "promotors i constructors es responsabilitzin de l'emergència social de l'habitatge i que dediquin un 30% a habitatge públic".

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3