Josep Rull: "L'estat espanyol i Aena s'han inhibit de la vaga del Prat"

Els treballadors de l'empresa de seguretat privada Eulen de l'aeroport del Prat han anunciat vagues parcials a partir de demà i total a partir de mitjans d'agost, uns dels moments de més afluència de passatgers. Sobre aquesta qüestió, sobre els plans territorials del govern i sobre el referèndum del 1 d'octubre ha parlat avui a "Els matins d'estiu" el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

Rull ha assegurat que, tot i els contactes que ha mantingut amb la delegació del govern, "l'Estat i Aena s'han inhibit de la mediació en aquesta vaga. Nosaltres ja estaríem treballant per solucionar-ho" i ha recordat als afectats que "podem fer una reclamació patrimonial contra Aena a través de Consum de la Generalitat".

Segons el conseller de Territori, el problema del Prat demostra que l'Estat ha desaparegut de Catalunya. "Ja vam tenir el problema del control de passaports i vam haver d'assumir la responsabilitat. La seguretat a l'aeroport és competència en primera instància de la Guàrdia Civil; en lloc d'anar a buscar urnes i perseguir el que fem democràticament hauria de garantir el funcionament adequat de l'aeroport".

Rull ha parlat també de l'aposta de la seva conselleria per implementar la vinyeta als peatges de les carreteres catalanes, com una manera d'aixecar barreres, obtenir recursos i reequilibrar el territori, i del referèndum de l'1 d'octubre: "El govern i el Parlament posarem les urnes. Són un instrument de cohesió social. Les urnes mai no divideixen. Ens empara el principi democràtic, el dret internacional i la determinació d'un poble que vol i té el dret de ser escoltat."Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3