Javier Zarzalejos (FAES): "Plantejar una reforma del Codi Penal per la situació catalana em sembla inoportú"

Javier Zarzalejos (FAES): "Plantejar una reforma del Codi Penal per la situació catalana em sembla inoportú"

Lídia Heredia ha entrevistat aquest matí Javier Zarzalejos, president de la FAES, secretari general de la Presidència del govern Aznar i autor del llibre "No hay ala oeste en la Moncloa". Per Zarzalejos, "ni a Madrid ni a Barcelona es va veure la gravetat del que s'estava gestant amb el procés a Catalunya, però plantejar una reforma del Codi Penal em sembla inoportú i, com deia Miquel Roca en un article, tampoc crec que ho resolgui la reforma de la Constitució".

Ha defensat la tasca de José María Aznar al capdavant del PP i com a president del govern espanyol i també la foto de les Açores en suport del bombardeig de l'Iraq el 2002, juntament amb els presidents britànic i nord-americà. "Aznar va treure Espanya de l'aïllacionisme a què estàvem acostumats i la va situar en àmbits de decisió global. Pensi que érem un país més de guerra civil, acostumats a matar-nos entre nosaltres." Zarzalejos creu que "treure Hussein del poder no va ser un error, era evident que tenia armes de destrucció massiva".

També opina que van ser positius els acords establerts amb el PNB en la lluita contra ETA, "amb qui es va parlar, però no es va negociar mai, perquè no era un interlocutor polític", i, sobre CiU, afirma: "El pacte del Majestic va ser bo per a Catalunya i per a Espanya, amb un catalanisme que ara sembla molt lluny i que volia prendre part activa en la política espanyola."

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3