Els titulars de 2/2/17: El Pacte Nacional pel Referèndum demana una reunió amb el govern espanyol per acordar-lo

Els titulars de 2/2/17: El Pacte Nacional pel Referèndum demana una reunió amb el govern espanyol per acordar-lo

L'enfrontament entre la Generalitat i els partits sobiranistes, d'una banda, i el govern espanyol, de l'altra, s'accelera i s'agreuja

L'executiu de Mariano Rajoy ja ha concretat mesures per limitar l'autonomia si se celebra un referèndum, com, per exemple, precintar les escoles. Les últimes hores deixen una espiral de declaracions i contradeclaracions que solidifiquen les dues posicions: el govern està determinat a fer el referèndum tant sí com no, i, des de Madrid, la resposta és la llei, amb tot el seu pes, i res més.

En aquest context, els partits i entitats del Pacte Nacional pel Referèndum aprovaven el manifest per expressar que és legal i possible fer la consulta sobre la independència i demanen una reunió amb el govern espanyol amb l'objectiu d'acordar-lo. El pacte iniciarà una campanya explicativa per tot el món i buscarà adhesions al manifest fundacional, que demana un acord amb l'Estat

El govern britànic ha superat el primer escull per començar les negociacions sobre el Brexit. La Cambra dels Comuns ha aprovat, per una amplíssima majoria, autoritzar l'executiu a fer la petició formal de sortida de la Unió Europea. És un respir per a Theresa May, després que el Suprem va obligar el Parlament a pronunciar-se.


I, a Romania, segona nit de protestes per la llei aprovada pel govern que despenalitza els delictes de corrupció que no superin els 44.000 euros. Feia trenta anys que Bucarest no vivia manifestacions tan multitudinàries.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3