Els matins - 05/12/2022

El Ministeri de l'Interior ha comprat un nou programa de reconeixement facial amb intel·ligència artificial i la policia científica de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil ja l'estan utilitzant en fase de proves. En parlem amb Jordi Nieva, catedràtic de Dret Processal de la Universitat de Barcelona i expert en intel·ligència artificial. També parlem amb Oyidiya Oji, responsable de la defensa dels drets digitals de la plataforma d'ONGs Xarxa Europea contra el Racisme (European Network Against Racism), que treballa fent lobby des de Brussel·les amb els europarlamentaris i la Comissió Europea per restringir al màxim el projecte de llei de regulació de l'ús de la intel·ligència artificial, que ara mateix està en procés de negociació a diverses comissions del Parlament Europeu.

Analitzem la situació a l'Iran amb la politòloga catalanoiraniana Anahita Nassir. I parlem amb Daniel Fernández Strauch, un dels 16 supervivents de l'accident dels Andes. El programa "Sense ficció" rememora aquella tragèdia amb el colpidor documental "Nàufrags", en què alguns dels supervivents tornen a la vall on van viure, durant dos mesos i mig, una experiència que els va canviar per sempre. Ell va decidir no tornar-hi.

També anem a la Fira d'Espinelves, que aquest any torna a la normalitat, però està marcada per la sequera que ha afectat els avets.

I analitzem l'actualitat amb Jordi Barbeta, Montserrat Nebrera, Neus Tomàs i Antonio Baños.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3