Dolors Bassa: "La Renda Garantida ens permet dir que a Catalunya no hi ha ningú que no en té els mínims per viure"

Ahir el Parlament va aprovar a la Renda Garantida de Ciutadania, una ajuda de 564 euros mensuals per als més desfavorits econòmicament. Per detallar-nos en què consisteix el nou subsidi, que s'aplicarà a partir del 15 de setembre, i qui se'n beneficiarà, Núria Solé ha entrevistat aquest matí la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.

Bassa s'ha mostrat satisfeta de l'aprovació, per unanimitat, de la iniciativa impulsada des de la seva conselleria i ha recordat que "aquells que pensen que només treballem pel procés veuran que no és així. La Renda Garantida de Ciutadania ens permet que no hi hagi cap persona a Catalunya que no en tingui els mínims per viure".

La nova ajuda la rebran les 29.000 persones que ara cobren la renda mínima d'inserció i compleixen els següents requisits: ser major de 23 anys, viure a Catalunya durant almenys dos anys, no tenir patrimoni més enllà de la primera residència i haver esgotat totes les prestacions possibles. "A canvi s'hauran de sotmetre a un pla de reinserció laboral, estaran obligats agafar una feina si se'ls ofereix, però si el sou és menor ens comprometem a complementar-ho", ha puntualitzat Bassa.

La consellera Bassa ha parlat també de la gestió que duen a terme en els centres de menors tutelats: "No estem creant nous centres, optem per centres concertats" i per "incrementar el nombre d'educadors als centres" i ha desmentit les denúncies per maltractaments i fugues en aquests espais. "Tenim inspeccions, n'hi pot haver més, però no dubtem que els professionals fan bé la seva feina."

Ha explicat també que la seva conselleria s'ha desvinculat dels geriàtrics de Barcelona inspeccionats que no havien complert els requeriments que els havien fet i, en un altre àmbit, ha assegurat que malgrat les traves de la política del govern espanyol cap als refugiats, des Treball, Afers Socials i Famílies s'ha posat en marxa "un pla de refugi català, amb mentors que els acullin".


Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3