TOTS ELS CLIPS

 • Com hem viscut la pandèmia i com estem?
  Veure vídeo

  Com hem viscut la pandèmia i com estem?

  Recuperem el contacte amb tres de les persones, sense nom públic ni càrrec, a qui després del primer confinament vam dedicar un bon dia i per la situació de les quals ens vam interessar. Avui hem parlat amb el ramader de la Garrotxa Marc August Muntanya, la cosidora i activista de Nou Barris Amparo Iturriaga i la propietària d'un spa a Figueres Míriam Monteys. Ens expliquen com encaren les festes i quines esperances tenen per al 2021.

 • Quantes coses hem perdut aquest any?
  Veure vídeo

  Quantes coses hem perdut aquest any?

  Natza Farré s'ha fixat en la notícia que Ikea ha deixat d'imprimir el seu catàleg i es fixa en totes les coses quotidianes que hem perdut el 2020.

 • La nadala de les germanes Judit i Meritxell Neddermann
  Veure vídeo

  La nadala de les germanes Judit i Meritxell Neddermann

  Judit i Meritxell Neddermann interpreten la cançó "Pastorets de la muntanya", la nadala preferida de la seva àvia.

 • L'art rere els discursos de Nadal del rei
  Veure vídeo

  L'art rere els discursos de Nadal del rei

  El periodista Toni Martínez ha trobat totes les obres d'art que amagaven els darrers discursos de Nadal de Felip VI, des d'Andy Warhol, passant per "El triomf de la mort", "Els querubins" de Rafael o "Saturn devorant el seu fill". El rei devorarà el pare o el pare el devorarà a ell?

 • 8 llibres per a petits grans lectors
  Veure vídeo

  8 llibres per a petits grans lectors

  Ens saltem les normes i no hi ha notícies relacionades amb cap llibre. L'Anna Guitart ens porta 8 títols infantils i juvenils, 8 propostes a mida, perquè tots tenim un llibre fet a mida, sobretot quan som nens. "El bosc" La sabana Ingela P. Arrhenius Ed. Coco Books "Dins l'ou" Emma Lidia Squillari Trad. Teresa Duran Ed. Kalandraka "El robot del bosc" Superporc Copons & Fortuny Ed. Combel "La terra on creixen els gelats" Fulvio Testa i Anthony Burgess Trad. Mariona Anfruns Danés / Laura Wittner Ed. Niño "Capgirat" Alba Dalmau i Cinta Vidal Ed. Bindi Books "Las varamillas" Camille Jourdy Trad. Alba Pagán Ed. Astronave "El lloc màgic" Chris Wormwell Trad. Yannick Garcia Ed. Animallibres "Una petita llavor" Mar Benegas i Neus Caamaño Ed. Akiara

 • La Cerdanya i el Ripollès creuen que s'han pres les mesures massa tard
  Veure vídeo

  La Cerdanya i el Ripollès creuen que s'han pres les mesures massa tard

  L'alcalde de Bellver de Cerdanya i el de Ripoll creuen que les mesures s'han pres massa tard per controlar el brot de la Cerdanya i el Ripollès, "i ara s'han anunciat d'un dia per l'altre". Jordi Munell, alcalde de Ripoll, demana que les dues comarques siguin prioritàries en el pla de vacunació de la Generalitat. Creu que el confinament és excessiu i que s'hauria d'haver fet un cribratge massiu, per evitar un greuge a la restauració i l'hostaleria. Per la seva banda, Xavier Porta, alcalde de Bellver de Cerdanya, demana als no residents del municipi que tornin al seu lloc d'origen: "El sistema sanitari no està preparat per al que pugui passar." Porta diu que que caldrà incentivar l'economia.

 • Catalunya, epicentre del cultiu i tràfic de marihuana a Europa
  Veure vídeo

  Catalunya, epicentre del cultiu i tràfic de marihuana a Europa

  El cap de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra explica com Catalunya és destí d'organitzacions criminals que veuen en el cultiu i tràfic de marihuana un negoci amb molt de rendiment econòmic. Ramon Chacón alerta que aquest s'està convertint en el segon problema de seguretat pública.

 • Les 7 notícies del 2020, si no fos per la Covid
  Veure vídeo

  Les 7 notícies del 2020, si no fos per la Covid

  L'Albert Om ha fet un rànquing de les 7 principals notícies que haurien marcat el 2020 si no fos per la pandèmia: la Generalitat i el Barça acaben l'any sense persident, el cas Mainat, el temporal Gloria, la taula de diàleg Catalunya-Espanya, el burofax de Messi, l'exili de Joan Carles I i, al capdavant de totes les notícies, Trump al carrer.

 • Erola Pairó-Castiñeira: "Hem descobert que alguns medicaments ja al mercat podrien reduir la mort per Covid de forma dràstica"
  Veure vídeo

  Erola Pairó-Castiñeira: "Hem descobert que alguns medicaments ja al mercat podrien reduir la mort per Covid de forma dràstica"

  La investigadora en biologia computacional de la Universitat d'Edimburg Erola Pairó-Castiñeira ha publicat un estudi a la revista Nature que conclou que hi ha una predisposició genètica a experimentar efectes greus i assenyala que alguns medicaments que ja són al mercat podrien servir per reduir la mortalitat. Han descobert que un fàrmac contra l'artritis reumatoide serveix per atenuar la inflamació excessiva.

 • Un 2021 marcat per la vacuna
  Veure vídeo

  Un 2021 marcat per la vacuna

  La videovinyeta amb El Chico Triste.

 • Participació Ciutadana demana que tothom que pugui sol·liciti el vot per correu
  Veure vídeo

  Participació Ciutadana demana que tothom que pugui sol·liciti el vot per correu

  El director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals, Ismael Peña López, demana que tothom que pugui sol·liciti votar per correu, i ho podrà fer des de casa, "perquè ningú pot preveure si estarà malalt o no el 14 de febrer". La previsió és que ho facin entre 300.000 i 400.000 persones. Peña López afirma que s'ha intentat gestionar amb el Ministeri d'Afers Exteriors facilitar el vot de l'estranger però "no ha estat possible i es perdran uns 100.000 vots".

 • Els laboratoris privats atenen contactes estrets de positius no declarats a Sanitat
  Veure vídeo

  Els laboratoris privats atenen contactes estrets de positius no declarats a Sanitat

  La gerent dels laboratoris Eldine, Àngels Fortuño, alerta que estan atenent usuaris que demanen fer-se una prova PCR perquè són contacte estret d'un positiu que no s'ha declarat a Sanitat. La demanda de tests i proves s'ha multiplicat en pocs dies.

 • Els empresaris de la Cerdanya demanen mesures econòmiques urgents
  Veure vídeo

  Els empresaris de la Cerdanya demanen mesures econòmiques urgents

  El president de la patronal Empresariat Cerdanya, Francesc Armengol, diu que la comarca necessita mesures econòmiques urgents perquè la situació actual "és un desgavell absolut". Armengol diu que el confinament comarcal és una manera encoberta de reduir la mobilitat a l'àrea metropolitana i assegura que es perdrà el 45% de la facturació de l'hivern comptada des del pont de la Puríssima.

 • Carmen Cabezas: "Es registrarà qui no vulgui rebre la vacuna"
  Veure vídeo

  Carmen Cabezas: "Es registrarà qui no vulgui rebre la vacuna"

  La subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, afirma que la vacuna és voluntària, però assegura que és totalment segura i efectiva, i "ens ajudarà a sortir d'aquesta situació i evitar més morts". La vacunació o no vacunació quedarà registrada a l'historial mèdic de cada usuari, "perquè, si una persona es posa malalta, hem de saber si estava vacunada o no, per estudiar l'efectivitat de la vacuna". Cabezas creu que, de moment, no cal imposar-ne l'obligatorietat. Una primera entrega de 200.000 dosis de la vacuna de la Covid es destinarà als residents dels geriàtrics i al personal que els atén. La primera vacunació s'haurà completat d'aquí uns deu dies. Només es vacunarà les persones que no siguin positives o no tinguin símptomes, com ara febre. Cabezas explica que s'intentarà arribar a una o dues residències de cada regió sanitària, a través de 250 unitats de vacunació.

 • Lluís Orriols: "Se'm fa estrany que Vox caigui a les enquestes"
  Veure vídeo

  Lluís Orriols: "Se'm fa estrany que Vox caigui a les enquestes"

  El professor de Ciència Política a la Universitat Carlos III de Madrid Lluís Orriols recorda que l'enquesta del CIS no està ponderada, no registra el record de vot i no contempla la gent que "no ho sap o no contesta". Segons diu, "hi ha un vol ocult que obre moltes incògnites". Orriols posa en dubte la caiguda d'intenció de vot a Vox.

Anar al contingut