Toloriu

"Toloriu" (2019), una producció de INICIA FILMS, S.L. i BOHIO PRODUCCIONS amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.

A Toloriu, un poblet enclavat al Pirineu català, s'hi explica la llegenda de la Xipahuatzin, una filla de l'emperador asteca Moctezuma, que va ser duta allà pel baró Joan de Grau durant la Conquesta de Mèxic. Uns anys després de la seva arribada, incapaç d'adaptar-se al fred hivern de les muntanyes, la princesa va desaparèixer.

Entre la llegenda i el somni, la princesa és el punt de partida d'una migrant mexicana la directora , per explorar aquests paisatges, per intentar relatar la història d'una dona oblidada. A més, en la seva recerca també troba les històries d'un poble que s'està quedant buit, al qual la seva gent només torna un cop a l'any, a l'estiu.

Mentre el poble canta i balla durant la Festa Major, és evident que hi ha alguna cosa que queda guardada molt endins de cada persona i que només es pot desenterrar quan s'està lluny, quan hem deixat al lloc al que pertanyem.

Direcció i guió: Patricia Ordaz
Productor: Valérie Delpierre
Productor executiu TVC: Jordi Ambròs
Productor delegat TVC: Daniel Barea
Directora fotografia: Mireia Salgado
Muntatge: Sergio H. Martín, Mercedes Dominioni
Director de producció: Eduard Fisa
Lingüista: Ignasi Oliver
Veu en off: Patricia Ordaz

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3