Diada de Santa Tecla de Tarragona 2022 - Primer diumenge de festes

Colles: Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, i els Castellers de Vilafranca.

El 18 de setembre torna una de les diades més esperades de l'any. A més s'hi afegeix que enguany la Festa Major de Tarragona commemora els 700 anys de l'arribada de la relíquia del braç de Santa Tecla. Per això les quatre colles que hi participen la volen fer molt grossa a la plaça de la Font de Tarragona. La diada, també coneguda com la del Primer Diumenge de Festes, aplega les dues colles més reconegudes de la ciutat, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets de Tarragona, i les dues colles més punteres dels darrers anys, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca.

Els Xiquets de Tarragona volen aprofitar Santa Tecla per estrenar el 3 de 9 i ajuntar-lo amb el 5 de 8, mentre que la Jove durà els dos castells bàsics de 9 i vol estrenar el 5 de 8. Pel que fa a la Colla Vella dels Xiquets de Valls duran a plaça el 2 de 8 sense folre, amb la vista posada al Concurs de Castells de Tarragona. I la gran incògnita serà què faran els Castellers de Vilafranca, que arriben en una gran forma a Tarragona i podrien fer tant el 5 de 9 amb folre, com el 2 de 9 amb folre i manilles o algun castell amb agulla.

TEMES:
Castellers
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3