TOTS ELS PROGRAMES

S'han trobat 12 resultats.

 • L'exili interior de Hans Fallada
  Veure vídeo

  L'exili interior de Hans Fallada

  Entre els anys 1920 i l'any de la seva mort, el 1947, el prolífic escriptor alemany Hans Fallada, de nom real Rudolf Ditzen, va retratar amb molta agudesa la societat del seu temps. Fallada, que abans d'aconseguir l'èxit com a escriptor havia estat inspector agrícola i periodista, va portar una existència turmentada marcada per la seva addicció a la morfina i l'alcohol, les depressions i els seus internaments en centres psiquiàtrics i penitenciaris.

 • Túnel de Gotard, la gran obra del segle XiX
  Veure vídeo

  Túnel de Gotard, la gran obra del segle XiX

  A finals del segle XIX, es va construir un túnel ferroviari per connectar Göschenen, a Suïssa, amb Airolo, a Itàlia, sota el massís de Sant Gotard. Per completar l'estructura en un temps rècord, van començar a perforar la muntanya des dels dos costats alhora, basant-se en la tecnologia topogràfica d'última generació del moment, i el 29 de febrer del 1880, uns vuit anys després de l'inici de la construcció, els dos túnels es van trobar. Va ser un èxit, però el preu humà va ser alt: gairebé 200 miners hi van morir en accidents, moltíssims més van emmalaltir, i van treballar i viure en unes condicions miserables. En aquest documental, s'expliquen els antecedents d'aquesta atrevida obra d'enginyeria i les conseqüències polítiques de l'enorme explotació dels treballadors durant la construcció del túnel.

 • Madame Tussaud, una llegenda de cera
  Veure vídeo

  Madame Tussaud, una llegenda de cera

  Ara hi ha uns quants museus de cera amb el nom de Madame Tussaud arreu del món, però el primer que es va fundar, i l'únic durant molt de temps, va ser el de Londres. El va crear Marie Tussaud després de fugir de França durant la Revolució i al cap de gairebé trenta anys de voltar per la Gran Bretanya amb la seva exposició ambulant de figures de cera. Aquest documental explica la història de madame Tussaud.

 • Al Capone contra Elliott Ness
  Veure vídeo

  Al Capone contra Elliott Ness

  Aquest documental ens presenta l'ascens i la caiguda del mític gàngster de Chicago Al Capone, que a la dècada del 1920 va imposar la seva llei en un entorn social marcat per la Llei Seca. Admirat i temut alhora, i enfrontat al també mític Eliot Ness, finalment va ser un judici per evasió fiscal el que el va dur a la presó i va posar fi a la seva carrera criminal.

 • Berlín 1936: El somni olímpic de Hitler
  Veure vídeo

  Berlín 1936: El somni olímpic de Hitler

  Aquest docudrama ens acosta als Jocs Olímpics del 1936 a l'Alemanya nazi des del punt de vista de dos protagonistes contemporanis: Gretel Bergmann, una atleta jueva molt prometedora, i Wolfgang Fürstner, un oficial de l'exèrcit que tenia l'encàrrec de construir una Vila Olímpica per als atletes que participarien en les diferents competicions. Tots dos havien posat grans esperances en els Jocs Olímpics, per raons diverses, però les circumstàncies polítiques van fer que aquell esdeveniment es convertís en un autèntic malson. Aquesta producció alemanya ens mostra com el règim nazi va aconseguir transformar un gran esdeveniment esportiu com la celebració d'uns Jocs Olímpics en un mitjà propagandístic molt eficaç.

 • William Still, el pare del ferrocarril subterrani
  Veure vídeo

  William Still, el pare del ferrocarril subterrani

  William Still, membre de la primera generació de la seva família que va néixer en llibertat, es va establir a Filadèlfia els anys quaranta del segle XIX. Treballant per a la Societat contra l'Esclavitud de Filadèlfia, va contribuir a organitzar l'anomenat Ferrocarril Subterrani, una xarxa de resistència clandestina dedicada a ajudar els esclaus a fugir del sud. Gràcies a persones com William Still, milers d'homes, dones i nens van arribar al Canadà i van aconseguir ser lliures.

 • Cristina de Suècia: Una reina lliure
  Veure vídeo

  Cristina de Suècia: Una reina lliure

  Després de la mort del seu pare, Cristina es converteix en la reina de Suècia amb només sis anys. Educada severament per regnar com un home, quan arriba a l'edat adulta decideix trencar amb tot. Abdica del tron, abjura de la fe protestant i fuig a Roma a la recerca de la felicitat. En aquest docudrama revivim la història insòlita d'una dona que al segle XVII va decidir ser lliure.

 • L'últim gal
  Veure vídeo

  L'últim gal

  És l'any 53 abans de Crist. La Gàl·lia s'encén. Tanmateix, des de feia més d'un segle els gals i els romans coexistien en aquest territori que correspon aproximadament als territoris actuals de França, Bèlgica, Suïssa i Luxemburg. Els últims descobriments arqueològics han proporcionat informació nova sobre com era la civilització dels pobles gals, que malgrat que els anomenem amb un sol nom són una seixantena. No parlen el mateix dialecte. No veneren exactament els mateixos déus. No obeeixen els mateixos caps. I tanmateix, pertanyen a un mateix món cultural. Aquest documental ens en fa canviar la imatge que en teníem i també explica com va ser la derrota que van patir, sota les ordres de Vercingetòrix, davant de les legions romanes de Juli Cèsar.

 • Morts o lliures. Deportats a Austràlia
  Veure vídeo

  Morts o lliures. Deportats a Austràlia

  L'imperi britànic confina els presos polítics a les colònies penals que ha creat a Austràlia. La majoria han participat en les diferents revoltes que tenen lloc al seu territori. Un dels grups més nombrosos és el dels irlandesos que lluiten per la independència del seu país, però també hi ha una gran presència de persones que defensen idees progressistes i reclamen un sistema de govern més democràtic. La influència d'aquests presos en la societat australiana serà un factor molt important en l'aparició posterior de l'Austràlia independent i democràtica.

 • Morts o lliures. Deportats a Austràlia
  Veure vídeo

  Morts o lliures. Deportats a Austràlia

  A principis del segle XIX, la Gran Bretanya té l'imperi més gran de la història, però les tensions socials provoquen descontentament i revoltes. La resposta de l'Estat és la repressió. Per treure's de sobre els presos que provoca aquesta repressió, el país crea colònies penals a Austràlia i hi envia els revolucionaris que no vol executar per no crear més màrtirs. Però a Austràlia aquests presos planten la llavor de moviments que portaran a la independència de la colònia.

 • El dia en què Roosevelt va triar la guerra
  Veure vídeo

  El dia en què Roosevelt va triar la guerra

  El 7 de desembre de 1941, quan l'aviació japonesa acaba d'enfonsar una gran part de la flota americana del Pacífic a Pearl Harbour, Roosevelt posa els Estats Units en estat de guerra i decideix concentrar l'esforç principal no contra el Japó sinó contra Alemanya. Elegit per conservar la pau, Roosevelt, sol, o gairebé sol, va fer tot el que va poder per provocar els japonesos i llançar els Estats Units a la guerra al costat de les democràcies. Sense ell, Alemanya segurament hauria guanyat.

 • Camp d'Argelers
  Veure vídeo

  Camp d'Argelers

  "Sense ficció" estrena aquest documental, dirigit per Felip Solé, l'any en que se celebra el setantè aniversari de la retirada republicana. "Camp d'Argelers" és un documental que va més enllà dels tòpics per explicar què va significar realment aquest camp de concentració per a uns cent mil republicans catalans i espanyols que fugien del franquisme.