TOTS ELS PROGRAMES

 • La guerra del te
  Veure vídeo

  La guerra del te

  Al mitjan segle XIX un caçador de plantes molt especial, Robert Fortune, va salpar del Regne Unit amb un encàrrec de la Companyia de les Índies Orientals: obtenir plantes de te de qualitat per plantar-les a l'Índia i així acabar amb la dependència britànica del te de la Xina. És la història autèntica del robatori del te xinès per part dels britànics, una taca innombrable i vergonyosa a la reputació de l'Imperi. Basant-se en les recentment revelades memòries d'aquest peculiar espia, "la Guerra del Te" relata la seva increïble aventura.

 • Caterina de Bora
  Veure vídeo

  Caterina de Bora

  Qui hi ha darrere de Martí Luter, inspirador de la Reforma protestant? El 1523 dotze monges s'escapen del convent de Nimbschen, impulsades pels escrits de Luter, que han llegit clandestinament. Una d'aquestes monges, Caterina de Bora, que havia jurat castedat i fins llavors estava casada amb Jesucrist, es casa amb Luter. Tenen fills i Caterina converteix el monestir tronat de Luter en una residència d'estudiants i una dispesa pròspera. A més, fa tota mena de negocis i participa en les converses que manté Luter amb altres homes cultes partidaris de la Reforma.

 • Martin Luther: La idea que va canviar el món
  Veure vídeo

  Martin Luther: La idea que va canviar el món

  La influència de Martí Luter en el món actual és innegable. Aquest documental narra els moments més importants de la seva vida amb recreacions que ens transporten a l'Europa de principis del segle XVI, una època convulsa en què el món de l'edat mitjana estava començant a enfonsar-se justament a causa de moviments com els iniciats per Luter. El retrat que es presenta de Luter és el d'un home contradictori, torturat per l'angoixa però ferm i coratjós a l'hora d'actuar.

 • Al Capone contra Elliott Ness
  Veure vídeo

  Al Capone contra Elliott Ness

  Aquest documental ens presenta l'ascens i la caiguda del mític gàngster de Chicago Al Capone, que a la dècada del 1920 va imposar la seva llei en un entorn social marcat per la Llei Seca. Admirat i temut alhora, i enfrontat al també mític Eliot Ness, finalment va ser un judici per evasió fiscal el que el va dur a la presó i va posar fi a la seva carrera criminal.

 • Lise Meitner. La mare de la bomba atòmica
  Veure vídeo

  Lise Meitner. La mare de la bomba atòmica

  Lise Meitner va ser una d'aquelles dones que es van anticipar al seu temps: una física de talent extraordinari, digna de ser comparada amb Einstein, i una pionera del feminisme, en una època on les dones estaven predestinades a ser mares i mestresses de casa. Amb el teló de fons de l'Holocaust, té lloc aquest drama emocional d'una pacifista que, a través de la seva estimada professió, acaba fent un descobriment que esdevindrà el punt de partida per desenvolupar l'arma més mortífera de tota la història.

 • William Still, el pare del ferrocarril subterrani
  Veure vídeo

  William Still, el pare del ferrocarril subterrani

  William Still, membre de la primera generació de la seva família que va néixer en llibertat, es va establir a Filadèlfia els anys quaranta del segle XIX. Treballant per a la Societat contra l'Esclavitud de Filadèlfia, va contribuir a organitzar l'anomenat Ferrocarril Subterrani, una xarxa de resistència clandestina dedicada a ajudar els esclaus a fugir del sud. Gràcies a persones com William Still, milers d'homes, dones i nens van arribar al Canadà i van aconseguir ser lliures.

 • L'autèntica illa del tresor
  Veure vídeo

  L'autèntica illa del tresor

  El 1881 Robert Louis Stevenson va escriure L'illa del tresor, una novel·la d'aventures amb pirates, un tresor i una illa deserta.Però quin és l'origen de la novel·la? Està basada en fets reals? Existia realment un tresor dels pirates enterrat en una illa deserta? L'autor deia que era una obra de ficció, però hi ha diferents teories sobre l'origen de la novel·la, relacionades amb certs fets històrics i amb la vida de Robert Louis Stevenson.

 • Camp d'Argelers
  Veure vídeo

  Camp d'Argelers

  "Sense ficció" estrena aquest documental, dirigit per Felip Solé, l'any en que se celebra el setantè aniversari de la retirada republicana. "Camp d'Argelers" és un documental que va més enllà dels tòpics per explicar què va significar realment aquest camp de concentració per a uns cent mil republicans catalans i espanyols que fugien del franquisme.