Accedeix a la versió amb audiodescripció

Descalç sobre la terra vermella - capítol 1

Accedeix a la versió amb audiodescripció
Contingut per majors de 12 anys

Roma, Ciutat del Vaticà, juny de 1988. El bisbe Pere Casaldàliga és reclamat al Vaticà per sotmetre'l a un "examen de fe" davant del cardenal Ratzinger i del cardenal Gantin. Durant l'entrevista, Casaldàliga rememora els moments més importants dels vint anys que ha passat al Brasil.

Direcció: Oriol Ferrer

Intèrprets: Eduard Fernández, Sergi López, Mónica López, Clara Segura, Cristina Lago, Pablo Derqui, Francesc Orella, Eduardo Magalhaes, Babu Santana, Mario Gas, Marcel Borrás

Origen: Catalunya

Any: 2013

Guió: María Jaén, Marcos Bernstein. Libro: Francesc Escribano

Producció: Televisió de Catalunya, Minoria Absoluta, Raíz Produções Cinematográficas i RTVE

Fotografía: Néstor Calvo

Música: David Cervera

Títol original: Descalç sobre la terra vermella
 

Sinopsi ampliada:

Juliol de 1968. Pere Casaldàliga i el seu ajudant Daniel arriben a la missió de São Félix do Araguaia, un poblat del Brasil al mig d'una enorme regió habitada antigament per pobles indis, però que, darrerament, s'ha anat convertint en la terra promesa de milers de brasilers sense fortuna. 

Des dels primers contactes, Casaldàliga pren consciència que aquesta terra és tan bella com perillosa i que la gent s'ha hagut d'anar acostumant a la violència i a la misèria més extremes com a part natural de les seves vides i molt aviat viurà en primera persona aquella duresa.

La minisèrie mostra els primers anys de Casaldàliga, bisbe de Sao Félix, al Brasil, fins al 1976. Recrear el Brasil rural dels anys 70 va comportar un esforç de producció a tots els nivells per l'equip de rodatge. Un equip  d'un centenar de professionals es van traslladar al Brasil, i  allà es va reconstruir amb fidelitat absoluta el Sao Félix dels anys 70,  amb la col·laboració de més d'un miler de figurants. A banda, la sèrie es nodreix del talent d'alguns dels noms més reconeguts de l'escena catalana, amb un enorme Eduard Fernández com a Pere Casaldàliga al capdavant. Al seu costat hi veurem, entre d'altres, Mónica López, Clara Segura, Cristina Lago, Pablo Derqui i Francesc Orella.

Precisament, és un cara  a cara actoral el que vertebra el relat: Eduard Fernández cara a cara amb Sergi López. És a dir, Pere Casaldàlgia i Joseph Ratzinger, futur Benet XVI. Aquesta trobada va succeir al Vaticà l'any 1988. Ratzinger representava la Congregació.

TEMES:
Pere Casaldàliga
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3