TOTS ELS CLIPS

 • Àgora - 01/07/2013
  Veure vídeo

  Àgora - 01/07/2013

  "Atrapats per la lletra petita: preferents i clàusules terra" amb Àlex Daudén, d'AICEC-ADICAE; Òscar Serrano, advocat; Cristina Muntañola, d'AUSBANC, i Xavier Puig, director dels cursos de banca de la UPF

  El programa "Àgora" analitzarà les vies arbitrals i judicials per recuperar els diners perduts en les participacions preferents. Encara és possible recuperar els estalvis?

  Així mateix, el programa també debatrà l'abast de la sentència del Tribunal Suprem que obliga a revisar les hipoteques amb clàusula terra. Això acabarà afectant tots els bancs?

  Preguntes que respondran:

  Àlex Daudén, representant d'AICEC-ADICAE
  Òscar Serrano, advocat del Col.lectiu Ronda
  Cristina Muntañola, representant d'AUSBANC
  Xavier Puig, professor d'Economia i director dels cursos de banca de la UPF

  "Atrapats per la lletra petita: preferents i clàusules terra" amb Àlex Daudén, d'AICEC-ADICAE; Òscar Serrano, advocat; Cristina Muntañola, d'AUSBANC, i Xavier Puig, director dels cursos de banca de la UPF El programa "Àgora" analitzarà les vies arbitrals i judicials per recuperar els diners perduts en les participacions preferents. Encara és possible recuperar els estalvis? Així mateix, el programa també debatrà l'abast de la sentència del Tribunal Suprem que obliga a revisar les hipoteques amb clàusula terra. Això acabarà afectant tots els bancs? Preguntes que respondran: Àlex Daudén, representant d'AICEC-ADICAE Òscar Serrano, advocat del Col.lectiu Ronda Cristina Muntañola, representant d'AUSBANC Xavier Puig, professor d'Economia i director dels cursos de banca de la UPF

 • Pere Navarro + Fotoperiodistes
  Veure vídeo

  Pere Navarro + Fotoperiodistes

  La cruïlla del PSC. Entrevista a Pere Navarro i La mirada compromesa del fotoperiodisme. Amb Samuel Aranda i Emilio Morenatti

  El program
  a "Àgora" entrevista Pere Navarro, primer secretari del PSC. En el procés cap a la consulta per la independència de Catalunya, el Partit dels Socialistes de Catalunya està a favor d'un sí o d'un no? Les diferents opinions expressades fins ara indiquen que el PSC està més dividit o que, ben al contrari, és més plural? Els socialistes catalans cada cop estan més a prop o més lluny del PSOE?
  "Àgora" també entrevista els fotoperiodistes Samuel Aranda, guanyador del World Press Photo 2012, i Emilio Morenatti, premi Ortega i Gasset de Periodisme Gràfic 2013 i Fotopress 2009. Dos fotoperiodistes que han estat testimonis de primera línia de les "primaveres àrabs".

  La cruïlla del PSC. Entrevista a Pere Navarro i La mirada compromesa del fotoperiodisme. Amb Samuel Aranda i Emilio Morenatti El programa "Àgora" entrevista Pere Navarro, primer secretari del PSC. En el procés cap a la consulta per la independència de Catalunya, el Partit dels Socialistes de Catalunya està a favor d'un sí o d'un no? Les diferents opinions expressades fins ara indiquen que el PSC està més dividit o que, ben al contrari, és més plural? Els socialistes catalans cada cop estan més a prop o més lluny del PSOE? "Àgora" també entrevista els fotoperiodistes Samuel Aranda, guanyador del World Press Photo 2012, i Emilio Morenatti, premi Ortega i Gasset de Periodisme Gràfic 2013 i Fotopress 2009. Dos fotoperiodistes que han estat testimonis de primera línia de les "primaveres àrabs".

 • Àgora - 10/06/2013
  Veure vídeo

  Àgora - 10/06/2013

  Analitzem la reforma de les pensions que ha plantejat el comitè d'experts nomenat pel Consell de Ministres amb dos especialistes en el tema: Mercedes Ayuso i Jordi Fabregat.

  Ayuso és catedràtica d'Econometria, Estadística i Economia Espanyola de la UB i un dels membres del comitè d'experts que ha elaborat l' informe per dissenyar el factor de sostenibilitat de les pensions, previst en la llei d'actualització, adequació i modernització del sistema de Seguretat Social, de gener de 2013. Aquest factor de sostenibilitat proposa adequar el càlcul de les pensions a diversos criteris demogràfics i econòmics, com per exemple l'evolució de l'esperança de vida de la població, o l'efecte que els cicles econòmics poden tenir en la relació entre el nombre de cotitzants i de pensionistes.
  Fabregat és director de l'Executive Master en Finances d'ESADE.

  "Àgora" també entrevista l'escriptor Josep Maria Benet i Jornet, la vigília de rebre el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.

  Analitzem la reforma de les pensions que ha plantejat el comitè d'experts nomenat pel Consell de Ministres amb dos especialistes en el tema: Mercedes Ayuso i Jordi Fabregat. Ayuso és catedràtica d'Econometria, Estadística i Economia Espanyola de la UB i un dels membres del comitè d'experts que ha elaborat l' informe per dissenyar el factor de sostenibilitat de les pensions, previst en la llei d'actualització, adequació i modernització del sistema de Seguretat Social, de gener de 2013. Aquest factor de sostenibilitat proposa adequar el càlcul de les pensions a diversos criteris demogràfics i econòmics, com per exemple l'evolució de l'esperança de vida de la població, o l'efecte que els cicles econòmics poden tenir en la relació entre el nombre de cotitzants i de pensionistes. Fabregat és director de l'Executive Master en Finances d'ESADE. "Àgora" també entrevista l'escriptor Josep Maria Benet i Jornet, la vigília de rebre el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.

 • Àgora - 03/06/2013
  Veure vídeo

  Àgora - 03/06/2013

  El programa "Àgora" entrevista el periodista i lingüista Joaquim Maria Puyal, que acaba de celebrar les 2.000 retransmissions de futbol en català. En què ha canviat la comunicació, la llengua, el país i el Barça des del 1976, quan va començar?

  Presentador de tres programes històrics de TV3, "Vostè jutja", "La vida en un xip" i "Un tomb per la vida", i autor del llibre "Aicnàlubma", una reflexió sobre la societat i els mitjans de comunicació, Puyal és des del 2009 membre de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans.

  El programa "Àgora" entrevista el periodista i lingüista Joaquim Maria Puyal, que acaba de celebrar les 2.000 retransmissions de futbol en català. En què ha canviat la comunicació, la llengua, el país i el Barça des del 1976, quan va començar? Presentador de tres programes històrics de TV3, "Vostè jutja", "La vida en un xip" i "Un tomb per la vida", i autor del llibre "Aicnàlubma", una reflexió sobre la societat i els mitjans de comunicació, Puyal és des del 2009 membre de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans.

 • Àgora - 28/05/2013
  Veure vídeo

  Àgora - 28/05/2013

  El programa "Àgora" entrevista Xavier Solano, assessor polític de l'Scottish National Party, el partit que governa Escòcia i que ha convocat el referèndum d'independència per al setembre del 2014. És viable la independència? Quina és l'estratègia escocesa per guanyar el referèndum?
  "Àgora" també entrevista la periodista i escriptora Lolita Bosch, autora del llibre "Camps abans de tot això", en què explica els costos del narcotràfic a Mèxic, on ja han desaparegut 300.000 persones en els últims sis anys.

  El programa "Àgora" entrevista Xavier Solano, assessor polític de l'Scottish National Party, el partit que governa Escòcia i que ha convocat el referèndum d'independència per al setembre del 2014. És viable la independència? Quina és l'estratègia escocesa per guanyar el referèndum? "Àgora" també entrevista la periodista i escriptora Lolita Bosch, autora del llibre "Camps abans de tot això", en què explica els costos del narcotràfic a Mèxic, on ja han desaparegut 300.000 persones en els últims sis anys.

 • Àgora - 13/05/2013
  Veure vídeo

  Àgora - 13/05/2013

  Entrevista a Oriol Junqueras, president d'ERC, i "Èxit mèdic: Operar un fetus dins de l'úter", amb el Dr. Eduard Gratacós

  El programa
  "Àgora" entrevista el president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, després de la suspensió de la Declaració de Sobirania del Parlament de Catalunya per part del Tribunal Constitucional.
  Suspesa la declaració, cal un nou full de ruta? La consulta encara és viable? Un govern sense pressupostos té prou força per anar cap al xoc de trens?

  "Àgora" també entrevista Eduard Gratacós, cap del servei de Medicina Maternofetal de l'Hospital Clínic de Barcelona i de l'Hospital de Sant Joan de Déu, professor d'obstetrícia i ginecologia de la UB. El doctor Gratacós és qui ha fet possible per primera vegada al món, operar dins del ventre de la mare, un fetus que tenia la síndrome d'obstrucció de la laringe (CHAOS), una malformació molt rara i que la majoria de vegades provoca la mort del fetus. Actualment, el nen té nou mesos i fa vida normal.

  Entrevista a Oriol Junqueras, president d'ERC, i "Èxit mèdic: Operar un fetus dins de l'úter", amb el Dr. Eduard Gratacós El programa "Àgora" entrevista el president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, després de la suspensió de la Declaració de Sobirania del Parlament de Catalunya per part del Tribunal Constitucional. Suspesa la declaració, cal un nou full de ruta? La consulta encara és viable? Un govern sense pressupostos té prou força per anar cap al xoc de trens? "Àgora" també entrevista Eduard Gratacós, cap del servei de Medicina Maternofetal de l'Hospital Clínic de Barcelona i de l'Hospital de Sant Joan de Déu, professor d'obstetrícia i ginecologia de la UB. El doctor Gratacós és qui ha fet possible per primera vegada al món, operar dins del ventre de la mare, un fetus que tenia la síndrome d'obstrucció de la laringe (CHAOS), una malformació molt rara i que la majoria de vegades provoca la mort del fetus. Actualment, el nen té nou mesos i fa vida normal.

 • Entrevista a Irene Rigau
  Veure vídeo

  Entrevista a Irene Rigau

  El programa parla d'ensenyament amb una entrevista a la consellera Irene Rigau. Amb més retallades i menys recursos, es pot reduir el fracàs escolar? L'ensenyament és, només, una prioritat de paraula? Perilla la immersió lingüística?

  El programa parla d'ensenyament amb una entrevista a la consellera Irene Rigau. Amb més retallades i menys recursos, es pot reduir el fracàs escolar? L'ensenyament és, només, una prioritat de paraula? Perilla la immersió lingüística?

 • Àgora - 07/05/2013
  Veure vídeo

  Àgora - 07/05/2013

  El programa parla d'ensenyament amb una entrevista a la consellera Irene Rigau. Amb més retallades i menys recursos, es pot reduir el fracàs escolar? L'ensenyament és, només, una prioritat de paraula? Perilla la immersió lingüística?
  "Àgora" també abordarà la cruïlla en què es troba el procés de pau a Euskadi. L'últim comunicat d'ETA denuncia immobilisme en el govern espanyol, alhora que el lehendakari demana gestos clars a l'Estat. Entrevista a Jon Garai, portaveu d'Herrira, la plataforma en defensa dels drets dels presos d'ETA.

  El programa parla d'ensenyament amb una entrevista a la consellera Irene Rigau. Amb més retallades i menys recursos, es pot reduir el fracàs escolar? L'ensenyament és, només, una prioritat de paraula? Perilla la immersió lingüística? "Àgora" també abordarà la cruïlla en què es troba el procés de pau a Euskadi. L'últim comunicat d'ETA denuncia immobilisme en el govern espanyol, alhora que el lehendakari demana gestos clars a l'Estat. Entrevista a Jon Garai, portaveu d'Herrira, la plataforma en defensa dels drets dels presos d'ETA.

 • Àgora - 30/04/2013
  Veure vídeo

  Àgora - 30/04/2013

  A l'"Àgora" es debatrà si estem més ben informats o més manipulats que mai. El programa es preguntarà si el periodisme ha deixat d'explicar la realitat. I, si és així, per què ho ha fet? Què se'ns amaga, què se'ns explica i què se'ns silencia? El poder i els interessos controlen la informació?

  Xavier Bosc en parlarà amb:
  Lluís Bassets, director adjunt del diari "El País"
  Albert Montagut, professor associat de Periodisme a la UPF
  Llúcia Oliva, presidenta del Consell de la Informació de Catalunya
  David Bassa, president del Grup de Periodistes Ramon Barnils

  A l'"Àgora" es debatrà si estem més ben informats o més manipulats que mai. El programa es preguntarà si el periodisme ha deixat d'explicar la realitat. I, si és així, per què ho ha fet? Què se'ns amaga, què se'ns explica i què se'ns silencia? El poder i els interessos controlen la informació? Xavier Bosc en parlarà amb: Lluís Bassets, director adjunt del diari "El País" Albert Montagut, professor associat de Periodisme a la UPF Llúcia Oliva, presidenta del Consell de la Informació de Catalunya David Bassa, president del Grup de Periodistes Ramon Barnils

 • Àgora - 30/04/2013
  Veure vídeo

  Àgora - 30/04/2013

  A l'"Àgora" es debatrà si estem més ben informats o més manipulats que mai. El programa es preguntarà si el periodisme ha deixat d'explicar la realitat. I, si és així, per què ho ha fet? Què se'ns amaga, què se'ns explica i què se'ns silencia? El poder i els interessos controlen la informació?

  Xavier Bosc en parlarà amb:
  Lluís Bassets, director adjunt del diari "El País"
  Albert Montagut, professor associat de Periodisme a la UPF
  Llúcia Oliva, presidenta del Consell de la Informació de Catalunya
  David Bassa, president del Grup de Periodistes Ramon Barnils

  A l'"Àgora" es debatrà si estem més ben informats o més manipulats que mai. El programa es preguntarà si el periodisme ha deixat d'explicar la realitat. I, si és així, per què ho ha fet? Què se'ns amaga, què se'ns explica i què se'ns silencia? El poder i els interessos controlen la informació? Xavier Bosc en parlarà amb: Lluís Bassets, director adjunt del diari "El País" Albert Montagut, professor associat de Periodisme a la UPF Llúcia Oliva, presidenta del Consell de la Informació de Catalunya David Bassa, president del Grup de Periodistes Ramon Barnils

 • Àgora - 23/04/2013
  Veure vídeo

  Àgora - 23/04/2013

  "Especial Salvador Espriu" i "Qui investiga les malalties que transmeten els animals?"

  Dilluns (23.30), el programa "Àgora" repassarà l
  a figura i l'obra de Salvador Espriu. Amb motiu de l'Any Espriu, la vigília de Sant Jordi l'"Àgora" vol aprofundir en la figura del gran poeta de les lletres catalanes. Ho farà entrevistant Agustí Pons, autor de la biografia Espriu transparent, i recordant els millors moments de l'entrevista d'Espinàs a Espriu a TV3.

  "Àgora" també entrevistarà Joaquim Segalés, director del CRESA, Centre de Recerca en Sanitat Animal. En ple rebrot de la grip aviària, ara a la Xina, li preguntarem quins són els protocols d'investigació de les malalties animals i el paper del CRESA en la investigació internacional.

  "Especial Salvador Espriu" i "Qui investiga les malalties que transmeten els animals?" Dilluns (23.30), el programa "Àgora" repassarà la figura i l'obra de Salvador Espriu. Amb motiu de l'Any Espriu, la vigília de Sant Jordi l'"Àgora" vol aprofundir en la figura del gran poeta de les lletres catalanes. Ho farà entrevistant Agustí Pons, autor de la biografia Espriu transparent, i recordant els millors moments de l'entrevista d'Espinàs a Espriu a TV3. "Àgora" també entrevistarà Joaquim Segalés, director del CRESA, Centre de Recerca en Sanitat Animal. En ple rebrot de la grip aviària, ara a la Xina, li preguntarem quins són els protocols d'investigació de les malalties animals i el paper del CRESA en la investigació internacional.

 • Àgora - 16/04/2013
  Veure vídeo

  Àgora - 16/04/2013

  "L'"escrache": on acaba la intimitat i on comença la intimidació?" i Entrevista a Mònica Oltra

  Dilluns, el programa "Àgora" debatrà quin
  s han de ser els límits de la protesta. Quina és la frontera entre els drets col·lectius i els drets individuals? Ho debatran:

  Magda Oranich, advocada
  Montserrat Tura, exconsellera de Justícia i d'Interior
  Jordi Mir, director del Centre d'Estudis sobre els Moviments Socials de la UPF
  Marta Afuera, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Girona

  "Àgora" també entrevistarà Mònica Oltra, la diputada de Compromís que està sacsejant la política valenciana.

  "L'"escrache": on acaba la intimitat i on comença la intimidació?" i Entrevista a Mònica Oltra Dilluns, el programa "Àgora" debatrà quins han de ser els límits de la protesta. Quina és la frontera entre els drets col·lectius i els drets individuals? Ho debatran: Magda Oranich, advocada Montserrat Tura, exconsellera de Justícia i d'Interior Jordi Mir, director del Centre d'Estudis sobre els Moviments Socials de la UPF Marta Afuera, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Girona "Àgora" també entrevistarà Mònica Oltra, la diputada de Compromís que està sacsejant la política valenciana.

 • Àgora - 09/04/2013
  Veure vídeo

  Àgora - 09/04/2013

  "Corren perill, els nostres estalvis?" amb Guillem López-Casasnovas i "Kim Jong-un, el nou actor de la geopolítica" Amb Rafael Grasa

  El p
  rograma "Àgora" analitzarà els nivells de seguretat dels nostres estalvis i de les nostres entitats bancàries. Corren perill, els dipòsits? Els bancs intervinguts són els més segurs o són els més fràgils? Quina responsabilitat té el Banc d'Espanya en el frau de les preferents? L'hi preguntarem a Guillem López-Casasnovas, conseller del Banc d'Espanya i catedràtic d'Economia de la UPF.

  "Àgora" també abordarà l'abast i els riscos reals de les amenaces nuclearsnucelars de Corea del Nord. Ens ha d'inquietar el nou rol que ha agafat Kim Jong-un en la geopolítica internacional? El programa l'hi preguntaL'hi preguntarem a Rafael Grasa, president de l'Institut Català Internacional per a la Pau i professor de Relacions Internacionals de la UAB.

  "Corren perill, els nostres estalvis?" amb Guillem López-Casasnovas i "Kim Jong-un, el nou actor de la geopolítica" Amb Rafael Grasa El programa "Àgora" analitzarà els nivells de seguretat dels nostres estalvis i de les nostres entitats bancàries. Corren perill, els dipòsits? Els bancs intervinguts són els més segurs o són els més fràgils? Quina responsabilitat té el Banc d'Espanya en el frau de les preferents? L'hi preguntarem a Guillem López-Casasnovas, conseller del Banc d'Espanya i catedràtic d'Economia de la UPF. "Àgora" també abordarà l'abast i els riscos reals de les amenaces nuclearsnucelars de Corea del Nord. Ens ha d'inquietar el nou rol que ha agafat Kim Jong-un en la geopolítica internacional? El programa l'hi preguntaL'hi preguntarem a Rafael Grasa, president de l'Institut Català Internacional per a la Pau i professor de Relacions Internacionals de la UAB.

 • Àgora - 19/03/2013
  Veure vídeo

  Àgora - 19/03/2013

  Aquest dilluns, Xavier Bosch entrevista els catedràtics Carles Boix i Jaume Ventura, dos dels sis membres del Col·lectiu Wilson. Un col·lectiu nascut per contrarestar la desinformació que, segons ells, es vessa sobre el procés sobiranista. Per què ho fan? I, sobretot, com ho fan?
  "Àgora" també abordarà el drama dels abusos sexuals a menors. En pateixen una de cada quatre nenes i un de cada sis nens. Com es poden detectar? El programa ho pregunta a la doctora en Psicologia Noemí Pereda i a Vicki Bernadet, creadora d'una fundació contra els abusos sexuals a menors.

  Aquest dilluns, Xavier Bosch entrevista els catedràtics Carles Boix i Jaume Ventura, dos dels sis membres del Col·lectiu Wilson. Un col·lectiu nascut per contrarestar la desinformació que, segons ells, es vessa sobre el procés sobiranista. Per què ho fan? I, sobretot, com ho fan? "Àgora" també abordarà el drama dels abusos sexuals a menors. En pateixen una de cada quatre nenes i un de cada sis nens. Com es poden detectar? El programa ho pregunta a la doctora en Psicologia Noemí Pereda i a Vicki Bernadet, creadora d'una fundació contra els abusos sexuals a menors.

 • Àgora - 12/03/2013
  Veure vídeo

  Àgora - 12/03/2013

  Aquest dilluns, "Àgora" es pregunta si realment s'han trencat tots els ponts entre Catalunya i Espanya. Queda algun pont? Si és així, quin és aquest pont? Costa més ara defensar Catalunya a Madrid? Els partits catalans amb representació al Congrés dels Diputats han notat canvis significatius en la política espanyola durant l'últim any?

  Xavier Bosch ho preguntarà als cinc partits catalans amb representació al Congrés dels Diputats:

  Pere Macias, de CiU
  Francesc Vallès, del PSC
  Dolors Montserrat, del PP
  Joan Coscubiela, d'ICV-EUiA
  Alfred Bosch, d'ERC

  Aquest dilluns, "Àgora" es pregunta si realment s'han trencat tots els ponts entre Catalunya i Espanya. Queda algun pont? Si és així, quin és aquest pont? Costa més ara defensar Catalunya a Madrid? Els partits catalans amb representació al Congrés dels Diputats han notat canvis significatius en la política espanyola durant l'últim any? Xavier Bosch ho preguntarà als cinc partits catalans amb representació al Congrés dels Diputats: Pere Macias, de CiU Francesc Vallès, del PSC Dolors Montserrat, del PP Joan Coscubiela, d'ICV-EUiA Alfred Bosch, d'ERC

Anar al contingut