Cor Àkan

Cor Àkan

"El món canvia amb concerts com el d'aquesta tarda. Potser no canviarà per a vosaltres, però sí per als vostres fills o els vostres néts." (Lluïsa, presidenta de l'Associació Àkan.)
El Cor Àkan està format per immigrants en situacions molt precàries. L'associació gironina del mateix nom els dóna aixopluc i suport econòmic i emocional i també els orienta en tot el que pot. Un element important d'integració són les classes de català, on va sorgir la idea d'organitzar una trobada setmanal per cantar.
En el seu cas, la música ha estat un dels motors de la seva ràpida adaptació a Catalunya i a la llengua catalana. El cant, com a llenguatge universal que uneix pobles i fa compartir emocions universals. Com diu una de les cançons del seu concert, "De vegades ens en sortim".
Entre el repertori, hi ha cançons modernes i actuals dels Manel, Sopa de Cabra, Lax'n' Busto... cantades en català per nouvinguts amb moltes ganes de formar part de la societat catalana, de ser tinguts en compte i sentir-se un ciutadà més.
Ho comprovaran tant l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall com el cantautor Cesk Freixas, que compartiran una estona de poesia i música amb ells.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3