Llibres... acció

 • Llibres...acció! "Els ponts trencats"
  Veure vídeo

  Llibres...acció! "Els ponts trencats"

  Manuel Milián Mestre explica la seva trajectòria política, que arrenca al costat de Fraga a favor de la transició reformista que ell mateix va orientar cap a l'entesa entre Catalunya i Espanya.

 • Llibres... acció! "Ada, la rebel·lió democràtica"
  Veure vídeo

  Llibres... acció! "Ada, la rebel·lió democràtica"

  Joan Serra narra la peripècia de Colau, que va des de l'activisme social a l'exercici institucional. Serra combina relat i retrat i els fa reportatge per explicar les vessants de Colau: activisme, candidatura i alcaldia.

 • Llibres... acció! Publicacions sobre el president Puigdemont
  Veure vídeo

  Llibres... acció! Publicacions sobre el president Puigdemont

  Repàs de les novetats editorials sobre el 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont: la reedició de "Cata...què?", llibre que el mateix Puigdemont va escriure l'any 1994; "Puigdemont, el president @KRLS", de Jordi Grau i Andreu Mas, i "L'amic president", de Carles Porta.

 • Llibres...acció! "Catalan Cartoons, una història cultural i política"
  Veure vídeo

  Llibres...acció! "Catalan Cartoons, una història cultural i política"

  "El jueves", "El papus" i "Cu-cut" són exemples de publicacions d'humor gràfic a Catalunya. Rhiannon McGlade, en col·laboració amb l'Institut Ramon Llull, han realitzat aquest llibre on repassen els missatges d'aquestes publicacions des de 1865 al 1982.

 • Llibres...acció! 'Contra el dinerismo'
  Veure vídeo

  Llibres...acció! 'Contra el dinerismo'

  Ángel Ossorio y Gallardo, advocat prestigiós i polític de la primera meitat del s. XX, l'autor d'avui. Gaziel li va donar veu a "La Vanguardia". Tots dos units per una idea fracassada: la de la tercera Espanya. Ossorio va ser un home d'acció fins a la mort, el 46, a l'exili, però també un home d'idees sòlides, sovint contra corrent. "Contra el dinerismo" ho recull: per la descentralització administrativa, per la mesocràcia de les classes mitjanes i contra l'enfrontament, que Ossorio adjectivava des de l'argot del Dret i des de la convicció més íntima. Amb estil de trets decimonònics, en descrivia les causes

 • Llibres... acció! ""Geopolítica de l'independentisme a Catalunya"
  Veure vídeo

  Llibres... acció! ""Geopolítica de l'independentisme a Catalunya"

  "Geopolítica de l'independentisme a Catalunya" és fruit d'una tesi doctoral defensada en presència dels professors Francesc de Carreras Serra, David Givand, Danuta Huebner i Barbara Loyer, Félix Ovejero i José María Gil-Robles. Qui són aquests independentistes? I els que no? Actors de tota mena que conformen un marc social que Trépier estudia, sobretot, a través de l'estratègia política dels partits. Dels que assumeixen la independència com a projecte -no sense contradiccions-, però també dels que hi són ambigus i dels que hi estan en contra.

Anar al contingut