2324 - Programa del 5 de novembre de 2013

El programa d'avui ha obert amb la presentació dels pressupostos de la Generalitat per a l'any 2014. El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha destacat la prioritat del govern en despesa social, un 71 per cent del total del pressupost. Jordi Turull, president de CiU al Parlament, ha refermat el posicionament del conseller i, en part, ha justificat el total pressupostat per la crisi i els incompliments del govern espanyol.
Els pressupostos també han estat tema de debat dels tertulians: Josep Maria Pasqual, Xavier Grasset i Albert Montagut. A més també s'ha destacat profusament el tancament de la ràdio i la televisió valencianes per decisió del govern autonòmic. Una sentència del Tribunal Superior del País Valencià contra l'expedient de regulació d'ocupació ha tingut com a resposta governamental el tancament de tots dos mitjans.
Finalment, el ministre Wert s'ha vist obligat a recular i ha deixat sense efecte la decisió de congelar les beques Erasmus. Aquest curs es pagaran les ajudes als estudiants que ja les tenien concedides i als quals la decisió havia agafat a l'estranger. Però, a partir del curs vinent, se'ls aplicarà la restricció d'aquestes, beques que seran només per a aquells alumnes amb pocs recursos. Les pressions sobre el ministre Wert han arribat des de la Comissió Europes i, fins i tot, des del mateix Partit Popular.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3