2324 - Programa del 17 d'octubre de 2013.


El primer tema del programa d'avui s'ha centrat en la plasmació de les desavinences entre els governs de Catalunya i d'Espanya. Una qüestió de protocol entre la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i el president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet evident la tensió i la fredor en l'acte d'aquest vespre a la seu de Foment de Treball. La Generalitat considera que no s'ha respectat la preminència del president català davant d'un vicepresident del govern espanyol en actes com el d'avui. Soraya Sáenz de Santamaría ocupava el lloc de Mariano Rajoy, de viatge a Panamà.

Els tertulians d'aquesta nit, Marina Llansana, Joan López i Agustí Colomines, també han opinat sobre la presentació del llibre "El método", de Francisco Marco, l'exdirector de l'agència de detectius que va enregistrar la conversa de la líder popular, Alícia Sánchez-Camacho, amb l'antiga companya sentimental de Jordi Pujol, fill. I les repercussions i valoracions de la decisió de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, d'ajornar la postulació de la capital catalana per organitzar els Jocs Olímpics d'hivern del 2022 també han estat motiu de debat.

Com a convidat especial de la nit, hi ha acudit Francisco García Prieto, president de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya. Després de 27 anys al capdavant d'aquesta organització, deixa el càrrec i no es presenta a les eleccions, que s'han de celebrar dissabte. Sobre Francisco García Prieto pesa una demanda per mala administració de la federació. Des de la FECAC ja s'ha avançat que la junta escollida encarregarà una auditoria per revisar l'estat de comptes de l'entitat.

Pel que fa a l'agenda cultural, tres propostes: el Festival de Teatre a Reus, l'exposició de Pissarro, el primer impressionista, al CaixaForum, i la mostra sobre Joaquim Amat-Piniella, deportat als camps de concentració nazis, al Museu d'Història Contemporània.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3