2324 - 27/04/2015 - Rajoy, incombustible: vull seguir.

Repassem les frases "enginyoses" durant l'esmorzar entre amics del president del govern espanyol. Els tertulians es pregunten: com pot ser que consideri que el "cas Rato" no l'afecta i que, en canvi, consideri que el "cas Pujol" sí que afecta CiU i el procés independentista?
Com a segon tema del programa: algunes formacions, PSC i PP, presenten llistes fictícies, amb candidats no residents al municipi. Un fenomen principalment a petits municipis de menys de mil habitants. Aquests partits poden quedar reduïts a les zones metropolitanes. Aquestes llistes són una mena de frau per computar vots i aconseguir càrrecs a les Diputacions.
El ministre de l'Interior ha tornat a envestir contra la Fundació Nous Catalans, acusant-la d'interferir a les relacions entre Espanya i el Marroc. Per uns tertulians sembla que tot s'hi val a Madrid contra el procés independentista. Per Martín, el ministre matisa declaracions anteriors.
Quan falta un quart de programa, Xavier Figueras ens presenta els candidats a substituir Carme Forcadell al capdavant de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Hi ha dificultats a l'ANC per consensuar una persona. Jordi Sánchez, adjunt al síndic de greuges, sembla que és qui té més probabilitats, sobretot per la seva antigua vinculació a ICV.
Finalment presentem l'informe d'Eurostat sobre la subocupació, que situa Espanya en la tercera posició europea amb més gent subocupada, 57%, més del doble que la mitjana europea. Al final 5 minuts per comentar les portades dels diaris de demà. Desconcertant la del madrileny "ABC".

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3