2324 - 26/02/2015


El 2324 ha tractat com a primer tema la sanció del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) contra el jutge Santiago Vidal. El càstig és de tres anys apartat de la magistratura per ignorància inexcusable i falta de lleialtat de la Constitució. Per Josep Antoni Rodríguez, portaveu de Jutges per la Democràcia, "la decisió del CGPJ té més d'ideològica que de jurídica". I per acabar ha sentenciat que "la independència de la justícia està en seriós perill".

En termes semblants s'han expressat els tertulians, Quico Sallés, periodista, Anna Boza, advocada, i Jofre Llombart, també periodista. Per Llombart, "el jutge Vidal és un cap de turc", mentre que per Sallés "sembla que l'exèrcit s'ha modernitzat més que l'àmbit de la judicatura". Boza s'ha fet creus de la decisió de l'organisme judicial perquè de la mateixa manera molts advocats harien de ser condemnats en virtut del contingut de l'Article 24 de la Constitució.

Com a segon tema, el 2324 ha parlat de Marta Camps, actualment regidora de l'Ajuntament de Lleida, després que ha estat apartada com a número dos de la Paeria per Àngel Ros, actual alcalde. Camps, que ha denunciat públicament irregularitats en els comptes de l'ajuntament, assegura que "he estat sempre fidel als meus principis i en cap moment he traït els principis del PSC".

I, per acabar, el programa s'ha fet ressò del dia de vaga dels estudiants universitaris i de segon cicle. Protesten per la reforma dels estudis universitaris que dels 4 cursos de grau i un de master es vol passar a tres més dos. Tot i això aquesta reforma es podrà aplicar de forma flexible i voluntària pels centres. Així s'ha expressat Antoni Castellà, secretari d'Universitats, que s'ha compromès a vetllar per l'equilibri entre qualitat i cost.


Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3