2324 - 17/03/2015

Les eleccions israelianes han encapçalat el 2324 del dia d'avui. Els primers resultats reforcen les enquestes fetes a peu d'urna. I, així, hi ha un empat tècnic entre la dreta nacionalista de l'actual primer ministre, Benjamin Netanyahu, i la coalició de centreesquerra Unió Sionista, d'Itzhak Herzog. Tots dos haurien obtingut 27 escons. Des de les altes instàncies de l'estat israelià, ja es comencen a sentir veus que reclamen un govern d'unitat nacional.

A més d'aquest tema, els tertulians d'aquesta nit, Ruth Carandell, Antoni Bolaño i Bernat Dedéu, també han tractat de temes relacionats amb l'actualitat més propera. Un d'ells ha estat la liquidació de Banca Privada Andorrana i el seu filial, Banc Madrid. Per parlar d'aquest nou capítol de la crisi bancària, s'ha comptat amb Xavier Puig, professor d'Economia Financera de la Universitat Pompeu Fabra.

"Les operacions per liquidar Banc Madrid es faran amb rapidesa eludint tota forma esbojarrada. El sistema financer es basa en la confiança. Tot es fa per evitar el pànic, allò que se'n diu evitar el "bankrun". Així, el FROB liquidarà el Banc Madrid i, a més a més, serà pedagògic per demostrar que els dipositants i els clients en general se'n sortiran", ha comentat el professor.

A més a més, també s'ha tractat del que es considera com a sentència desproporcionada pels fets del Parlament del 2011. Si a l'Audiència Nacional es van absoldre els processats, ara, al Tribunal SDuprem s'ha condemnat a tres anys de privació de llibertat vuit dels vint processats. I, finalment, el moviment antisecessionista Societat Civil Catalana ha reivindicat el seu malestar perquè el Parlament arribi a queixar-se a l'Assemblea d'Estrasburg per haver rebut el Premi Ciutadans Europeus del 2014. També han anunciat que demanaran a la Junta Electoral Central que es retirin les estelades de les institucions abans del 24-M.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3