Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Judit Mascó visita Osona a "Aire lliure"

Àlex Crivillé i Martina Klein, confessions passejant a cavall

El dues vegades campió del món de motociclisme Àlex Crivillé ha canviat el motor per l'hípica. Al trot per Osona l'acompanyen Judit Mascó i la també model Martina Klein

Judit Mascó es trasllada en aquest capítol d'"Aire lliure" a Osona. S'ha citat amb el pilot de Seva Àlex Crivillé, dues vegades campió del món de motociclisme i el primer pilot català a guanyar un títol mundial en Moto GP, el 22 d'octubre de 1999. Es va retirar dels circuits el 2002 per problemes de salut, però ha trobat en els cavalls una forma de seguir competint esportivament. Ho fa també al màxim nivell, participant al Campionat d'Europa de raid endurance d'hípica.

 

Àlex Crivillé i Judit Mascó a la quadra del pilot (TV3)

 

Judit Mascó: No sabia que et dedicaves als cavalls, ho fas com a afició o professionalment?

Àlex Crivillé: Ara professionalment, abans ho compaginava amb les motos, quan competia.

J. M.: Hi va haver una època que devies estar sempre a dalt, amb alguna cosa entre les cames, que si una moto, que si un cavall... I ara et dediques als cavalls, que fins i tot sé que fas raids.

A. C.: Abans em dedicava als cavalls el temps que em deixaven les motos i em vaig adonar que m'ajudava, em treia una mica d'estrès i m'anava molt bé. I ara que tinc temps, doncs competeixo, pràcticament munto cada dia.

J. M.: Jo conec només les curses de saltar, però, què vol dir competir, que vol dir fer un raid?

A. C.: El raid es basa en la resistència del cavall. Als entrenaments el que fem és fer camins, prats, fem moltes hores amb el cavall. Les curses són de 100 milles, 160 quilòmetres, en la categoria raid; després hi ha la categoria intermèdia, amb curses de 120 quilòmetres, i les d'iniciació professional, que són de 90.

J. M.: Tu has canviat els 160 cavalls (de cilindrada) pel cavall de veritat.

A. C.: Sí, per un cavall!

J. M.: I et fa feliç?

A. C.: Sí, m'agrada, em fa feliç i és una manera brutal de desconnectar i estar en un ambient de natura, un ambient molt sa.


A la quadra d'Àlex Crivillé hi ha arribat la model Martina Klein, per acompanyar Judit Mascó en una ruta al trot per Osona. Antonio Crivillé, el pare del pilot, els fa de guia.

Martina Klein, com Judit Mascó, ha desfilat a les passarel·les i per als dissenyadors més importants del món, i ha compaginat la seva faceta de model amb la de presentadora de televisió. Tenen moltes coses en comú.

 

L'expilot de motos Àlex Crivillé amb Judit Mascó i Martina Klein a "Aire liure" (TV3)

 

A. C.: Som al rovell de l'ou, una zona perfecta per anar a cavall, a les faldes del Montseny, de les Guilleries...

J. M.: Antonio, quins camins són bonics de veure per aquí?

Antonio Crivillé: Mira, ara som a la comarca d'Osona, entre Taradell i Santa Eugènia, i anirem en direcció cap al Montseny.

J. M.: Aquí podríem fer hores i hores de camins i no trobar carreteres ni civilització, com aquell qui diu.

Antonio C.: Quan l'Àlex s'entrena, marxen a les set del matí i se'n van cap al cantó de les Guilleries, cap a Vallclara, i tarden unes sis o set hores. Hi ha vegades que els hi vaig a fer assistència i ens trobem al quilòmetre 30. Els hi porto una mica de menjar per als cavalls, una mica d'aigua per beure... Res, paren 20 minuts i tornen a començar l'entrenament. Ja et dic que arriben aquí a les 4 de la tarda, són entrenaments de galop i trot i galop...

J. M.: Quina meravella, quina sort que tens, Antonio. Martina, hem de venir més per aquí!

Martina Klein: Maquíssim!

J. M.: Martina, com se't dona l'esport?

M. K.: A a veure, m'agrada i em fa bé, però és una cosa que he descobert ara, en aquesta etapa de la meva vida, des de que estic amb l'Àlex.

J. M.: El Corretja (extenista professional).

M. K.: Ell entrena i fa esport. Jo abans tenia una relació més genètica amb el meu cos, estava bé perquè era jove.

J. M.: Exacte, el teu ADN és així, el teu cos és així.

M. K.: Si, però la força de la gravetat i els anys...

J. M.: Esclar, i ell que ha sigut sempre esportista, si es vol mantenir ha de seguir entrenant-se.

M. K.: Sí, entrenem junts.

J. M.: Compartir coses en parella sempre va bé.

 

Judit Mascó i Martina Klein fan un ruta a cavall a "Aire lliure" (tv3)

 

M. K.: Jo soc model una mica per culpa teva.

J. M.: No m'ho havies dit mai!

M. K.: Jo sabia que la meva agència també et representava a tu. Per mi, la Mascó era, no sé com explicar-t'ho, com la Claudia Schiffer... no hi havia res més...

J. M.: Bé, bé...

M. K.: El dia que vaig anar a cobrar la meva primera feina tu sorties de cobrar també i vas passar davant meu i era com... "la Mascó!!!!".  Vaig trucar a la meva mare per dir-l'hi.

J. M.: No m'ho havies explicat mai...

 

"Jo soc model una mica per culpa teva. Quan començava tu estaves al cim de la teva carrera i per mi només existien la Mascó i la Schiffer", Martina Klein.

 

M. K.: La Marie Christine, la propietària de l'agència, que sabia que jo t'admirava tant, em va dir: "Tu pots fer una carrera semblant a la de la Judit". I jo pensava "què?, com la Mascó? No!" Quan nosaltres començàvem, tu estaves al cim de la teva carrera i lidiant amb coses molt complicades, viatjant molt, viatjant sola, fent coses molt "a tope"...

J. M.: I la fama, que també té tela... El més bonic de fer-se adult és adonar-se de tot això que m'expliques. Aleshores jo no n'era conscient, impossible ser-ne conscient, però estic agraïda a la vida perquè penso, mira, puc recollir els fruits. Que et diguin coses maques i que m'ho digui una companya... Em fas molt feliç i t'ho dic de tot cor.

Al final de la ruta, s'han retrobat de nou amb Àlex Crivillé.

 

Martina Klein, Judit Mascó i Àlex Crivillé després del recorregut per Osona a "Aire Lliure" (TV3)

 

J. M.: Escolta  Àlex, impressionant! Què costa més dominar, la màquina o el cavall?

A. C.: La màquina, perquè el cavall un cop ja el coneixes ja és més fàcil. Anar al cent per cent, anar ràpid amb la moto costa moltíssim. Amb el cavall també, són dos mons completament diferents que no tenen res a veure.

 

Àlex Crivillé: "Costa més dominar la màquina que el cavall, anar al cent per cent, anar ràpid amb la moto costa moltíssim. Són coses diferents."

 

A. C.: Ha anat bé l'excursió?

M. K.: És que a més a més hem tingut un dia increïble!

J. M.: Escolta, Àlex, ara has d'entrenar per competir a nivell d'elit amb cavalls. T'entrenes igual que amb les motos?

A. C.: És diferent, perquè per fer el raid, que és una disciplina que requereix moltes hores, el que fem són entrenaments de llarga distància i alguns dies entrenaments curts, per pujar el cavall de pulsacions, per fer-li cor i per fer-li pulmó... És diferent, no té res a veure el món de les motos amb el dels cavalls.

J. M.: Però també has de fer gimnàs, per fer tot això.

A. C.: Sí, també has d'estar una mica fort, però també també et posa fort el cavall encara que sembli que no.

J. M.: Tu no has deixat mai d'entrenar?

A. C.: Disfruto estant en forma.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut