"Actua" explica diferents projectes de dinamització social a través de les arts escèniques que es realitzen arreu de Catalunya. Són orquestres, corals, companyies de teatre amateur, escoles de circ... I estan formades per col·lectius en risc d'exclusió social (joves amb algun tipus de discapacitat, immigrants, reclusos...) o per gent que, compartint una afició, troben sortida als seus problemes vitals (persones amb alguna malaltia greu, gent gran...) Experiències locals amb llarga tradició al nostre país i que ara mateix no tenen ressò mediàtic.

La sèrie explica els valors que poden aportar les arts escèniques a la vida de les persones. Actuar, encara que sigui en format amateur, dóna vida a la gent gran i horitzons de futur als joves; acosta veïns; crea vincles entre les persones; ajuda a la reinserció de reclusos, o permet, senzillament, complir una il·lusió.

Cada dia, el programa presentarà la història d'un d'aquests grups d'arreu de la geografia catalana. Però, a més, "Actua" convidarà professionals reputats de cada disciplina, personatges molt ellevants del món de la dansa, el teatre, l'humor, la música, el circ... perquè intervinguin en les sessions dels grups, fent "cameos" i apadrinant personatges. Ells els ajudaran a tirar endavant, a progressar artísticament i personalment, a millorar la seva obra o a relativitzar el món de l'Art en majúscules, acostant- lo a tothom.

Si les arts escèniques són inherents a la condició humana, n'eleven l'esperit i contribueixen al progrés personal i a la cohesió social... "Actua".
Anar al contingut