"Trencacors a la xarxa"
"TRENCACORS A LA XARXA" EMISSIÓ: el dilluns 15 de juny de 2020, a les 22.50, al 33; 30 dies a internet (GEO blocat a Espanya). L'estafa sentimental és la reina de les estafes d'Internet
"Trencacors a la xarxa"

"Trencacors a la xarxa"

"TRENCACORS A LA XARXA" EMISSIÓ: el dilluns 15 de juny de 2020, a les 22.50, al 33; 30 dies a internet (GEO blocat a Espanya). L'estafa sentimental és la reina de les estafes d'Internet

"TRENCACORS A LA XARXA"
 
EMISSIÓ: el dilluns 15 de juny de 2020, a les 22.50, al 33; 30 dies a internet (GEO blocat a Espanya).
 
L'estafa sentimental és la reina de les estafes d'Internet. Les xarxes socials i els webs de contactes són el territori de caça favorit dels estafadors que s'amaguen darrere de perfils falsos d'occidentals per enganyar homes i dones que busquen una relació. Hi ha una infinitat de víctimes, i als fòrums abunden els testimonis. 
Bernard somiava amb un futur tendre al costat d'una jove francesa, Julie, que va conèixer per Internet. Julie va pensar que havia trobat l'amor amb aquest bonic alemany tan atent. Però tots dos han estat víctimes d'una estafa sentimental, una estafa devastadora que deixa al seu pas homes i dones arruïnades i especialment desconcertades. Basats la majoria del temps a l'Àfrica, els estafadors s'amaguen darrere de falsos perfils occidentals per seduir les seves preses a les xarxes socials o llocs de cites. La justícia és impotent contra aquestes estafes.
Els autors del reportatge parlen obertament amb les víctimes i amb els propis estafadors.

La majoria d'estafes sentimentals es fan des de Nigèria o la Costa d'Ivori. A Abidjan, les estafes sentimentals són un negoci molt rendible des de fa anys. Els estafadors formen part del teixit econòmic local.

"Això d'estafador... Sí, de vegades. De vegades, però... Sí, de vegades hi penso, i em sap greu. Però el mal ja està fet. Quan parles amb el client i et diu el que ha patit per culpa teva, et sap greu. Fins i tot et salten les llàgrimes. Però llavors penses: si ho deixes, com t'ho faràs per portar diners a casa? Com menjarà, la família? Estem obligats a continuar, perquè ja hem començat.", diu un dels estafadors.

"El meu professor cobra 600 euros al mes. Jo, en una setmana, en puc guanyar 1.500. Creieu que puc respectar el professor que m'ensenya? No. Trobo que l'escola és una pèrdua de temps.", argumenta un altre.
La persecució policíaca i judicial d'aquesta estafa a gran escala és molt difícil.

Dirigit per Olga Baillif et Isabelle Ducret
Anar al contingut