Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Una allau de roba s'acumula a les deixalles

La roba també contamina: "La moda ràpida: què amaguen les gangues?"

Produir més ràpidament i més barat. Quan Zara va començar la revolució de la "fast fashion", la moda ràpida, el procés de producció en el sector tèxtil es va accelerar i es va abaratir. Amb quines conseqüències per al medi ambient?

Oferint una allau de productes barats, copiats d'altres marques i pensats per no durar gaire, la moda ràpida va afavorir l'augment del consum de roba, que a Europa s'ha duplicat des de l'any 2000.

Actualment, l'acceleració de la producció ha portat a l'aparició de marques que només venen per internet i que són capaces de posar al mercat els seus productes en quinze dies.

Per poder treballar tan de pressa, ja no es fabrica a l'Àsia o a l'Àfrica. Leicester, l'antiga capital anglesa del tèxtil, s'ha pogut reindustrialitzar gràcies a la "fast fashion" perquè ha recuperat les comandes que abans es fabricaven lluny d'Europa. La feina ha tornat, però ha vingut acompanyada d'unes condicions laborals tan dolentes que queden al marge de la legalitat.

Dirigit per Gilles Bovon et Edouard Perrin

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut