"Home mort" // "Erdogan, l'embriaguesa del poder"

"HOME MORT" EMISSIÓ: dilluns 8 d'abril, a les 22.45, al 33 i 30 dies a Internet GEO blocat a Espanya La història d'un home desesperat que va mantenir

"HOME MORT"


EMISSIÓ: dilluns 8 d'abril, a les 22.45, al 33 i 30 dies a Internet GEO blocat a Espanya


La història d'un home desesperat que va mantenir en escac la policia d'Indianapolis, als Estats Units, i que va atreure la dramàtica atenció de tot el país.
El 8 de febrer del 1977, un home anomenat Anthony Kiritsis entra a la seu d'una companyia de préstecs immobiliaris i agafa el director, Dick Hall, com a ostatge. Li lliga el canó d'una escopeta al clatell i uneix el gallet amb un cable, el sistema anomenat "d'home mort", de manera que si li disparen i cau l'escopeta es dispararà automàticament.
Els ciutadans van poder viure gairebé tot el segrest en directe per televisió, i això, juntament amb l'incompliment d'una promesa del fiscal, va provocar una profunda reflexió al país sobre el paper de la justícia i dels mitjans de comunicació.

El dramàtic incident protagonitzat per Tony Kirisitis esdevé, de la mà dels directors del documental, un relat que ens deixa sense alè. Som espectadors, minut a minut d'un fet que va quedar en la memòria del espectadors, lectors i oients dels Estats Units i que va ser el precedent més notable de les posteriors cobertures dels mitjans de comunicació "per terra, mai i aire" de successos similars. Els principals testimonis d'aquell succés els veiem i els sentim ara, explicant el cas, 41 anys després.

No sabem en cap moment al llarg del documental què li passarà a Anthony Kiritsis ni a Dick Hall. Els persegueix en tot moment un seguici de policies - totalment impotents - i de periodistes. L'especulació, l'exageració, la mentida, la pura realitat, els dubtes morals sobre la sort d'un home enganyat i frustrat, el paper de la justícia, del periodisme...tot entra en joc en un document amb aparença d'irreal que no ens deixa en cap moment indiferents.

Dirigit per Mark Enochs i Alan Berry
"ERDOGAN, L'EMBRIAGUESA DEL PODER"


EMISSIÓ: Dilluns 8 d'abril, a les 23.40, al 33, i 30 dies a internet


Retrat del president de Turquia des que va començar en la política


Aquesta producció analitza el recorregut personal i polític de Recep Tayyip Erdogan des que va començar en la política turca, quan es va convertir en alcalde d'Istanbul, fins a ocupar la presidència de la República. Els testimonis parlen dels canvis de rumb i de les estratègies que ha utilitzat Erdogan des del principi amb l'objectiu de fer realitat el seu somni, convertir-se en el nou pare de la nació turca.

Erdogan va arribar al poder com el candidat anticorrupció, desafiant el vell ordre i defensant uns llaços més estrets amb la Unió Europea. Però ara sembla que personifica el concepte de l'autoritarisme turc. L'intent de cop d'estat del 15 de juliol del 2016 li va permetre consolidar el seu poder i silenciar qualsevol oposició.
Gilles Cayatte, realitzador de més de 50 llargmetratges documentals per a les grans cadenes franceses, europees i americanes, guanyador d'un premi BAFTA al millor documental per "Sarajevo, chronique d'une rue assiégée" (1994) i una nominació als Premis Emmy per "La tragedie de la navette Columbia" (2009), dirigeix aquest retrat del president Erdogan amb Guillaume Perrier, expert en la política de Turquia.

El documental "Erdogan, l'embriaguesa del poder" ("Erdogan, The Making of a Sultan" / "Erdogan, l'ivresse du pouvoir") inclou una entrevista exclusiva amb Fethullah Gülen, l'home acusat d'instigar el cop d'estat, i el testimoni dels partidaris i adversaris d'Erdogan. Una anàlisi profunda de la "democràcia despòtica" que Erdogan està construint a Turquia.

Podeu veure el tràiler aquí


Dirigit per Gilles Cayatte i Guillaume Perrier.
Anar al contingut