Dimecres, a les 23.15, al 33

"60 minuts" emet "Un lloc entre les estrelles"

Durant dotze anys, el cineasta neerlandès Leonard Retel Helmrich segueix la família indonèsia Sjamsuddin, que viu en un dels barris més pobres de Jakarta
Una imatge del documental "Un lloc entre les estrelles"
Una imatge del documental "Un lloc entre les estrelles"

"60 minuts", el programa de reportatges del 33 que cada dimecres emet els millors treballs periodístics produïts arreu del món sobre qüestions d'actualitat i de reflexió social, emet el 23 de desembre, a les 23.15, "Un lloc entre les estrelles", millor documental a l'IDFA 2010 i al Festival de Sundance 2011.

"Un lloc entre les estrelles" (23.15)

Durant dotze anys, el cineasta neerlandès Leonard Retel Helmrich ha seguit la família indonèsia Sjamsuddin, que viu en un dels barris més pobres de Jakarta. Fruit d'aquesta experiència va dirigir dos documentals --"The eye of the day" i "The shape of the moon"-- que formen part d'una celebrada i multiguardonada trilogia que ha tancat amb "Un lloc entre les estrelles" ("Position among the stars"). L'accés a la intimitat de la família ofereix als espectadors un microcosmos que posa de manifest aspectes molt rellevants de la vida a la Indonèsia d'avui: la corrupció, el conflicte entre religions, l'addicció als jocs d'atzar, la bretxa generacional i la creixent diferència entre rics i pobres. 

Indonèsia és el quart país més poblat del món i el que té la població musulmana més nombrosa. L'àvia Rumidjah, cristiana confessa, havia deixat el bullici de Jakarta per anar a viure amb la seva amiga Tumisa al camp. El seu fill Bakti, convertit a l'islam, es fa càrrec de la néta Tari, cosa que li resulta complicada. Això fa que torni a portar la seva mare a la ciutat.

Tota la família veu en la brillant Tari l'única oportunitat de millorar la seva situació i d'abandonar els barris pobres de Jakarta. La feina de Bakti com a cap de districte no li reporta gaires diners i es dedica a ensinistrar peixos lluitadors per fer apostes. I mentre tota la família fa tots els possibles per reunir prou diners per pagar-li la matrícula de la universitat, ella s'estima més passar el temps i gastar-se els diners descobrint la vida nocturna de Jakarta. Els seus amics de l'escola secundària la posen en contacte amb els nous rics d'Indonèsia, molt allunyats de la seva vida als suburbis de la ciutat. 

Dirigit per Leonard Retel Helmrich.