Anar a la navegació principal
Recomanacions de TV3
Recomanacions de TV3

PICAE, un projecte que aposta per nous models i eines de recomanació de continguts audiovisuals i editorials.

Com t'agradaria que fos la recomanació de continguts?

A les plataformes de vídeo és important la capacitat de recomanar vídeos d'una manera personalitzada. D'aquesta manera, quan algú busca quin vídeo veure, pot trobar suggeriments que encaixin en les seves preferències. En aquesta línia, el projecte PICAE (Publicació Intel·ligent de Continguts Audiovisuals i Editorials) treballa per millorar l'experiència dels que naveguen pel TV3alacarta.

Recomanacions de TV3

Si ja has tingut l'oportunitat de provar el nostre recomanador, ens agradaria que ens expliquis com ha estat la teva experiència, contestant una breu enquesta que ens ajudarà a entendre millor les teves necessitats i inquietuds pel que fa a les recomanacions de vídeos i ajudar-nos a millorar-les.

Què és el projecte PICAE?

El projecte PICAE (Publicació Intel·ligent de Continguts Audiovisuals i Editorials) desenvolupa nous models i eines analítiques de recomanació de continguts amb l'objectiu de millorar l'experiència d'usuari , basada en el seu perfil i en el seu entorn, així com el nivell de satisfacció i fidelització , incorporant també l'objectiu del respecte per la ètica en la recomanació. Aquestes noves eines suposen un salt qualitatiu en l'estat de l'art de la recomanació de televisió i continguts editorials .

D'altra banda, el projecte també millora l' índex de consum digital d'aquests continguts en base a la identificació de productes que demanen aquestes noves formes de consum i com s'han de produir, distribuir i promocionar per tal de respondre a les necessitats d'aquest mercat emergent.

Recomanacions de TV3

El principal repte del projecte PICAE és resoldre dos aspectes diferenciadors respecte d'altres solucions ja existents com són: continguts molt variats i dinàmics que requereixen una anàlisi en temps real de la recomanació i la poca informació disponible sobre l'usuari, que en aquest àmbit es mostra reticent a registrar-se, fet que en dificulta la identificació en el consum multidispositiu.

Durant el temps d'activitat del projecte s'estan desplegant diferents pilots relacionats amb els sistemes de recomanació. Si ets un usuari registrat al portal de la CCMA, hi ha la possibilitat que les recomanacions mostrades en el mòdul de recomanacions, hagin estat generades pels nous algoritmes i tecnologies de recomanació experimentals desenvolupats en el projecte.

En el projecte hi participen la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) , la Universitat de Barcelona (UB) , Eurecat, que coordina el projecte a través de la seva Unitat de Big Data & Data Science , la Unitat de Tecnologies Audiovisuals i el Departament de Consultoria , Enciclopèdia Catalana , Nextret , BMAT Licensing, Connociam Consulting, Rebold Marketing and Communication i Edició de Premsa Periòdica ARA .

Participants

  • Logotip Eurecat Centre Tecnològic de Catalunya
  • Logotip Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, S.A.
  • Logotip Bmat music innovators
  • Logotip Grup Enciclopedia Catalana
  • Logotip Nextret
  • Logotip Universitat de Barcelona
  • Logotip Connociam: Markenting, Innovation and Sales
  • Logotip
  • Logotip Ara.cat

La participació de la CCMA en el projete Picae consisteix en l'aportació dels requeriments tècnics, funcionals i de negoci. Alhora TV3 també col·labora en la coordinació, el desplegament i l'execució dels pilots del projecte, oberts al consum públic, que ajuden a analitzar i mesurar els resultats amb l'objectiu de millorar la experiència dels seus usuaris.

Aquest projecte ha estat cofinançat per ACCIÓ, l'Agència per a la Competitivitat de l'Empresa de Catalunya. (Resolució EMC/1689/2018)

Logotip ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa