"Volem guanyar la Champions amb la nostra gent a la grada"

Les jugadores del Barça recorden que la final de Göteborg va ser a porta tancada, una raó més per conquerir Eindhoven
Enric Vilalta López Actualitzat

Quan jugues una final de Champions, no calen estímuls extra per guanyar-la. Però quan vens de perdre la de l'any passat, apareixen les urgències. Fa un any, a Torí, el Barça va ensopegar amb l'Olympique de Lió i va deixar sense premi els quinze mil culers desplaçats. Ara les blaugrana s'han guanyat el dret de recuperar el tron europeu, i de pas aprovar una assignatura pendent amb l'afició.

Marta Torrejón:

"Els en devem una. Tenim la missió de compensar l'esforç de la nostra afició amb un títol que l'any passat no vam ser capaços de donar. I hem de convertir aquesta pressió amb il·lusió de tornar a guanyar una Champions... i amb públic."

Amb públic. Perquè no tothom recorda, però elles sí, que l'única Champions de la secció, la de Göteborg, es va guanyar en temps de pandèmia, i, per tant, a porta tancada. Una manera diferent de celebrar un títol continental.

Mariona Caldentey:

"A Göteborg estàvem soles a l'estadi, sense gent a les grades, i se'ns feia estrany aixecar una copa tan important en aquell entorn. Aquest és un motiu més per guanyar aquesta Champions, amb tots els culers a la grada, i poder-la celebrar junts."

I el rival? El Wolfsburg és l'equip del partit del rècord al Camp Nou, però pocs recorden que les alemanyes van derrotar les blaugranes per dos a zero en la tornada d'aquella semifinal. No s'hi val a badar.

Aitana Bonmatí:

"No hi ha res guanyat. El Wolfsburg és un gran equip europeu, ha guanyat dues Champions i ja ens va sorprendre l'any passat. Màxim respecte per a aquest equip, que té grans jugadores. Serà un partit molt igualat."

Quarta final en cinc anys, tercera consecutiva. El Barça hi arriba físicament millor que l'any passat, amb menys càrrega de partits, menys lesions i més dies de descans. Mentalment, les blaugranes també tenen motius de sobra per conquerir el Philips Stadion d'Eindhoven, davant de més de deu mil seguidors culers.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut