Ernesto Valverde durant la roda de premsa d'aquest dissabte

Valverde: "No sé com es guanya jugant malament"

El tècnic blaugrana reitera el compromís amb el joc vistós. De cara al partit davant el Betis, descarta Iniesta i dona poques opcions per al debut de Paulinho
Actualitzat

Roda de premsa d'Ernesto Valverde, tècnic del Barça, prèvia al partit de Lliga davant el Betis: 

Quin Betis esperes?: "Un Betis que vulgui portar la iniciativa del joc i ens intenti sotmetre a una pressió alta. És l'estil del seu entrenador. Suposo que serà un partit en què qui sàpiga superar la pressió de l'altre s'endurà el matx.No crec que sigui un equip que ens esperi enrere".

Com estan Paulinho, Iniesta i Piqué?: Iniesta no s'entrenarà avui, Paulinho va començar ahir i encara s'ha d'adaptar als nous companys i Piqué participarà avui i ja veurem després si està per entrar en la convocatòria.

Baixa sensible de Luis Suárez: "És una baixa important. Coneixem el seu potencial, però esperem suplir-lo amb garanties, i a  veure si el podem recuperar aviat". 

Després dels atemptats com esteu?: "Són circumstàncies extraordinàries i lamentables. Des del club estem totalment solidaritzats amb les víctimes dels dos atemptats. Va ser un dia molt especial per a tots i et fa reflexionar a vegades i pensar amb la relativitat de tot plegat".

T'ha servit la Supercopa?: "Han estat dos partits perduts, però ens han servit de molt. Sabem que hem d'aprendre moltes coses i que el futbol canvia en tres dies. Veníem dels Estats Units molt contents. Hem tingut una baixa important, hem perdut dos partits, i ens toca aprendre de les situacions i saber canviar les coses que no han funcionat".

Com superes la carrera d'obstacles des que has arribat al Barça? "Doncs pas a pas. Respecte a la lesió de Suárez hem d'anar veient, perdre amb el màxim rival entenc que sempre fa mal perdre amb el màxim rival, però n'hem d'aprendre, i la marxa de Neymar va ser inesperada. Són dificultats que hem d'anar superant i no podem mirar permanentment enrere".

Canviaràs el sistema per adaptar-lo a la pèrdua de Neymar?: "És cert que hem d'adequar el nostre estil als jugadors que tenim. Jo tinc clar el nostre estil, volem dominar el joc des del primer minut fins a l'últim i ser agressius. Però has de tenir recursos i solucions per superar tot tipus de rivals.

Com afrontes el fet que encara faltin jugadors per arribar?: "El futbol ha canviat molt,. quan jo era jugador les plantilles es tancaven el 15 de juliol i ara tot es tanca a última hora. Són circumstàncies a la qual ens hem d'adaptar. El que està clar és que el 31 d'agost volem tenir una plantilla d'acord amb les nostres expectatives".

Teniu Messi: "Tenim el millor jugador del món i és la sort que tenim, Però a dins del camp l'hem de trobar. Hem de fer el possible perquè pugui fer el seu joc i fer brillar els seus jugadors i brillar ell mateix. Tots hem de ser un grup compacte per ajudar-nos".

Et preocupa que Messi no hagi renovat?: "No estic al corrent d'aquestes coses, però si està anunciat..."

Té sentit que comencin les competicions amb el mercat obert?: "A mi m'agradaria que comencés el campionat amb el mercat tancat. Jo crec que a tots els entrenadors ens agradaria" .

Messi, de fals nou?: "Jo contemplo totes les possibilitats. Sobretot les que ens puguin donar un equuilibri ofensiu i defensiu".

Esteu tranquils després dels atemptats?: "Sí, estem tranquils. I a més ens fem ressò del missatge de la gent a la plaça Catalunya, el "no tenim por". És cert que tal com estan les coses en el món tots som víctimes potencials i no ens podem amagar".

Continua sent el repte més bonic i més difícil?: "El repte més difícil sempre és el que tens al davant. els problemes estan per afrontar-los, no a pensar que són molt més grans del que són. I amb el futbol passa igual. Hi ha equips que puntualment poden ser millors, però mai s'ha de perdre la cara al joc".

Paco Alcácer: "Hi haurà possibilitats no només per a Paco Alcácer sinó per altres jugadors. Ell va acabar firmant bons números al final, tot i que al principi li va costar. Pot tenir la seva oportunitat"

Com t'imagines Paulinho: "És un jugador d'interior o segon mig centre, però té arribada. Ens pot tenir bé per això i pel seu desplegament físic".

Què necessita més el Barça, guanyar encara que sigui jugant malament o jugar bé encara que no es guanyi?: "El prioritari és guanyar jugant bé; no sé com es guanya jugant malament. Es tracta d'intentar jugar bé per poder guanyar".

Esperes que es resolgui aviat el futur de Coutinho i Démbéle: "Està clar és que m'agradaria que la plantilla es tanqués al més aviat possible per saber amb qui puc comptar finalment. M'agradaria tenir una plantilla d'acord amb les nostres aspiracions i creiem que la tindrem".    

  

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut