La distància de seguretat entre corredors no respon a criteris científics

Un estudi d'experts belgues i holandesos indicava que, per sortir a córrer o en bicicleta, s'hauria de respectar una distància de seguretat molt més gran que el metre i mig standard. L'impacte de l'estudi ha fet que l'autor rectifiqui i asseguri que es tracti només d'una opinió personal, sense base científica.
Actualitzat

Sortir a córrer o pedalar a l'aire lliure torna a ser possible en determinats països, a mesura que es van suavitzant les mesures decretades quan es va declarar la pandèmia de Covid-19. Les autoritats, però, recomanen mantenir la distància de seguretat entre les persones, per evitar riscos de contagi.

En principi semblava que n'hi hauria prou amb la recomanació estàndard d'un metre i mig o dos metres, però un suposat estudi publicat dimecres per investigadors belgues i holandesos considerava que aquesta distància havia de ser molt més gran.

El suposat estudi es basava en el fet que, en estar en moviment, les partícules expulsades per la boca i, per tant, els possibles virus, puguin mantenir-se a l'aire fins que arribi la persona que va al darrere. L'informe assegurava que dues persones que corren en la mateixa direcció haurien d'estar separades per 10 metres, mentre que en bicicleta la distància recomenada hauria de ser de 20.

L'impacte de la notícia, però, ha fet que l'autor hagi precisat unes hores més tard que les seves opinions no responien a un estudi cienífic eshaustiu, sinó a una apreciació personal.

 

 

 

 

 

 

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut