Un Espanyol imprecís no pot passar de l'empat davant un Llevant ambiciós a Cornellà-el Prat (1-1)

L'idèntic resultat de fa cinc dies a la Copa no deixa cap dels dos equips satisfets ja que els blanc-i-blaus no poden fer un salt cap amunt a la classificació i els granotes deixen de ser cuers, però seguiran una jornada més en zona de descens
David Carballo Actualitzat

En només cinc dies de diferència, l'Espanyol i el Llevant s'han tornat a veure les cares, en aquesta ocasió a la lliga i amb idèntic resultat que al Ciutat de València. Un empat a un que no deixa a cap dels dos equips satisfets ja que els blanc-i-blaus no poden fer un salt cap amunt a la classificació i els granotes deixen de ser cuers però seguiran una jornada més en zona de descens.

Amb dos equips molt diferents respecte el duel a la Copa. Als blanc-i-blaus només Víctor Sánchez ha repetit a l'onze titular mentre que en el bàndol visitant, Rubi ha canviat un per un tots els futbolistes. L'ambient fred a les graderies de l'estadi de Cornellà-el Prat s'ha glaçat del tot quan en el minut 5 el Llevant s'ha avançat en el marcador. Una greu errada de Roco en la sortida de la pilota l'ha aprofitat el colombià Lerma per plantar-se tot sol davant Pau López i fer el 0 a 1 amb un xut ajustat al pal.

Imprecisions i xiulets

L'Espanyol, molt imprecís, ha patit de valent per superar l'asfixiant pressió visitant. Tot i això, els de Sergio han tingut dues bones ocasions per empatar. La primera claríssima de Víctor Ávarez, que ha rematat fora amb tot a favor per marcar i la segona un cop de cap desviat de Felipe Caicedo. Aquestes dues jugades aïllades no han servit per tapar les mancances ofensives d'un Espanyol superat per un Llevant amb les idees més clares en uns primers 45 minuts de domini granota.

Al descans, l'afició periquita ha acomiadat els seus jugadors amb xiulets empipada pel mal joc de la primera part. Una xiulada que sembla que ha tingut efecte en l'inici de la represa. L'entrada de Gerard Moreno per Marco Asensio, molt ben anul·lat per la defensa visitant, ha servit de revulsiu i precisament el davanter de Santa Perpètua de la Mogoda ha fet l'empat a un en el minut 57.

L'Espanyol ha igualat la intensitat del seu rival i d'aquesta manera també ha igualat les forces amb molts minuts per endavant. Però el Llevant, lluny d'acusar el cop, ha seguit jugant amb molta ambició en busca de la victòria. En un tram final obert i amb constants alternatives, el partit s'ha trencat i tots dos equips han tingut opcions de fer el gol del triomf. Pau López ha evitat mals majors desviant una rematada de Rubén i al final, l'empat a un ja ha estat definitiu. Els blanc-i-blaus han tornat a ensopegar i acumulen nou partits consecutius de lliga sense guanyar l'equip que tanca la classificació.