Pluja de rècords a la Marató de València

S'ha batut el rècord del món de mitja marató; Ayad Lamdassem ha batut el rècord d'Espanya de Marató, que feia 14 anys que durava; Marta Galimany s'ha quedat a 16 segons de batre el rècord d'Espanya femení, que fa 25 anys que està vigent, però ha batut el de Catalunya, que feia 24 anys que durava
Xavier Bonastre i Thió Actualitzat

El 40 aniversari de la Marató de València i el 30è de la Mitja Marató ha estat molt exitós. A falta d'atletes populars per culpa de la pandèmia, l'organització ha aconseguit reunir un reguitzell d'atletes d'altíssim nivell per atacar els rècords mundials, especialment el de mitja marató masculina. En aquesta prova les expectatives s'han complert sobradament. El kenià Kibiwott Kandie ha destrossat el rècord mundial de mitja marató deixant-lo en uns espectaculars 57 minuts i 32 segons. A més a més, 3 atletes més han pogut rebaixar del rècord anterior, que estava en 58 minuts i 1 segon des del setembre de l'any passat.

 

El kenià Evans Chebet, guanyador de la Marató de València 2020 (@MaratonValencia)

Lamdassem acaba amb el rècord de Julio Rey

En la Marató s'ha aconseguit batre el rècord de la prova valenciana tant en la categoria masculina com en la femenina. En homes s'ha imposat el kenià Evans Chebet en 2h 3m exactes, superant de 51 segons el rècord anterior.

En dones, victòria també per a Kènia, amb Peres Jepchirchir, que ha fet 2h 17m 14s, 46 segons més ràpida que la marca anterior. Cal destacar l'excepcional registre que ha fet el marroquí d'origen i resident a Lleida, Ayad Lamdassem. Als seus 39 anys ha fet la marató en 2h 6m 35s, marca que suposa acabar amb el rècord d'Espanya que tenia Julio Rey des de fa 14 anys (2h 6m 52s). Amb el resultat d'avui és pràcticament segur que acompanyarà Javi Guerra i Dani Mateo, que ja estaven classificats, a la marató dels Jocs de Tòquio d'aquest estiu.

"No esperava fer-ho tan bé. Venia a millorar el meu registre de 2:09:28 que vaig fer al 2013. Però fer la marca que he fet amb rècord d'Espanya inclòs supera totes les meves expectatives", ha dit Lamdassem

 

Marta Galimany s'ha quedat a 16 segons del rècord d'Espanya

Marta Galimany entrant a meta

 

L'atleta de Valls Marta Galimany, que ja tenia el passaport olímpic des de la Marató de Sevilla del febrer, ha buscat batre el rècord d'Espanya que té Ana Isabel Alonso des de fa 25 anys. Galimany ha anat a ritme de batre'l fins al km 35, però aleshores ha perdut una mica de pistonada i, encara que la seva llebre, l'igualadí Roger Roca, l'ha esperonat tant com ha pogut, al final s'ha quedat a 16 segons de l'objectiu. Ha fet 2h 27m i 7s, que suposa, això sí, fer-li una bona retallada a la seva marca personal, que era 2h 29m 2s.

"Fa mig any hauria firmat la marca d'avui. Per a mi és una gran marca, si bé és veritat que al quedar-me a 16 segons del rècord d'Espanya hi podria haver un punt de decepció; però no és així. Estic molt satisfeta de la feina feta. Qui sap si en un futur podré batre el rècord d'Espanya", ha dit Galimany

Marta Galimany, que ha acabat la Marató en la 13a posició, sí que ha batut el rècord de Catalunya de Marató que ostentava Maria Luisa Muñoz, des de feia 24 anys amb 2h 28m 59s.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut