Phil Jackson (Foto: Reuters)

Phil Jackson deixa de ser el president d'operacions dels Knicks després d'arribar a un acord amb l'equip

El prestigiós entrenador no ha estat tan efectiu en la seva feina als despatxos dels Knicks, equip que no ha entrat en els play-offs durant la seva gestió
Daniel Alento Actualitzat

Els Knicks de Nova York i Phil Jackson han arribat a un acord per rescindir el contracte de Jackson com a president d'operacions i màxim executiu de la franquícia. Les diferències amb el propietari James Dolan sobre com fer sortir de l'equip la seva estrella, Carmelo Anthony, han precipitat el final d'una etapa que no ha donat els rèdits desitjats.

Era públic i notori que Jackson, de 71 anys, pensava que el millor per Anthony i els Knicks era que les dues parts es desvinculessin. L'aler, però tenia una clàusula en el seu contracte que el permetia vetar un traspàs, i la franquícia no està disposada a pagar els 47,5 milions d'euros que li restaven per cobrar les dues properes temporades per despatxar-lo.

Jackson va arribar als Knicks el 18 de març del 2014 amb l'objectiu de tornar a situar l'equip a l'elit de l'NBA. I l'entrenador amb més anells de campió de la història de la Lliga (6 amb Chicago Bulls i 5 amb Los Angeles Lakers, més 2 com a jugador precisament dels Knicks) va decidir implementar el seu sistema ofensiu, el famós triangle dels Bulls, com a camí únic cap a l'èxit.

Obstinat amb el triangle

Va canviar l'entrenador, un Mike Woodson que havia firmat en dues temporades un 58% de victòries, per un exjugador seu dels Lakers, Derek Fisher. L'experiment no va funcionar. La temporada 2014-15 va firmar un record de 17 victòries i 65 derrotes, el pitjor de la història dels Knicks. La temporada següent, al febrer, Fisher va ser acomiadat després d'una ratxa de 9 derrotes en 10 partits. El seu balanç com a entrenador va ser d'un pobre 29,4% de victòries.

L'ajudant de Fisher i també exLaker, Kurt Rambis, el va substituir fins al final de la Lliga Regular. Aquesta última temporada l'entrenador ha estat Jeff Hornacek, però la mala maror entre la plantilla i la directiva encapçalada per Jackson no l'ha ajudat. Amb 31 victòries i 51 derrotes, els Knicks han tornat a quedar fora dels play-off per quarta temporada consecutiva.

Phil Jackson no ha aconseguit que els jugadors s'adaptessin al seu triangle ofensiu, que consideren poc adequat per les seves característiques. Les seves relacions amb Anthony mai han estat bones, però tampoc ha aconseguit atreure al seu bàndol al futur de la franquícia, el letó Kristaps Porzingis. La seva posició era insostenible i ara marxa. Està per veure si perdona els poc més de 21 milions d'euros dels dos anys de contracte que encara li restaven.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut