Pau Gasol, màxim encistellador històric de l'Eurobasket (Foto: EFE)

Pau Gasol supera la marca de Tony Parker per convertir-se en el màxim anotador de la història de l'Eurobasket

El jugador català ha trencat la barrera dels 1.104 punts en el segon quart del partit de la fase de grups, contra Hongria

Pau Gasol s'ha convertit en el màxim anotador de la història de l'Eurobasket. Davant d'Hongria, en l'últim partit de la fase de grups del torneig d'aquest 2017, l'aler pivot ha trencat la marca de 1.104 punts fins ara en possessió del francès Tony Parker, company del català als Spurs de San Antonio de l'NBA.

El de Sant Boi ha sortit decidit a passar a la història. En el primer quart ha sumat 10 punts. Després d'uns minuts de descans, ha tornat a la pista en el segon. Ha errat un de dos tirs lliures, fins que amb un triple ha superat el registre de Parker. Al final ha acabat amb 20 punts i 8 rebots en els 20 minuts que ha estat en pista.

El gran dels Gasol va debutar amb la selecció espanyola en l'Eurobasket del 2001 contra Eslovènia. Amb els anys, el santboià ha estat el líder indiscutible d'un equip acostumat al triomf, campió de 4 dels últims 5 torneigs europeus. Ara competeix ara en el seu setè campionat d'Europa.

Espanya s'ho pren amb calma

Pel que fa al partit contra Hongria, Espanya necessitava el triomf per acabar invicta i primera del seu grup aquesta primera fase de la competició. El rival semblava ajudar reservant  el seu millor home, l'aler del FC Barcelona Adam Hanga. Els hongaresos han fet els deures i amb dues victòries ja estaven en vuitens. Els de Scariolo han obert bretxa ja en el primer quart per mantenir un avantatge per sobre dels 10 punts.

Hongria arrossegava a més el dia irregular del seu altre home bàsic, l'aler Dávid Vojvoda, i del jugador ACB Roscoe Allen. Tot i això no deixaven escapar-se del tot als espanyols gràcies als seus triples, liderats per Csaba Ferencz (17 punts amb 5 de 8 en triples). Precisament, una ratxa seva d'encert des de la distància, juntament amb la relaxació espanyola, ha ajustat el marcador a l'últim quart, 55-60. Espanya ha recuperat el seu nivell habitual liderada per Sergio Rodríguez (15 punts, 7 assistències) per acabar guanyant de 23, 64 a 87.