El Barça vol convertir la Masia en la nova seu social (FC Barcelona)

Nou pas per a la remodelació de la Masia del Barça

El club vol donar una altra vida a la Masia de Can Planes i convertir-la en la nova seu social
Redacció Esport3 Actualitzat

El Barça ha fet públic l'avançament del projecte de remodelació de la Masia de Can Planes, l'indret on moltes generacions de futbolistes blaugrana s'han format amb l'objectiu de jugar a l'Spotify Camp Nou. Unes instal·lacions amb vista a l'estadi i on les joves promeses el podien contemplar des de les finestres de les seves habitacions. Així ho explica el club, que també afirma que ara té l'objectiu de donar una nova vida a la també coneguda com la Masia del Barça. Per això, estan treballant en la seva remodelació.

Després d'obrir un procés de licitació, finalment, la remodelació s'ha adjudicat al despatx ABR Arquitectes Barcelona Rio, que la convertirà en la nova seu social del FC Barcelona.

 

Pla especial

La Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) ordena que l'edifici torni a la situació original. En aquest sentit, el club presentarà pròximament un pla especial, i quan estigui aprovat s'haurà de sol·licitar a l'Ajuntament de Barcelona la llicència d'obres. Tenint en compte aquests terminis, el FC Barcelona preveu l'inici de les obres de la Masia de Can Planes a partir del tercer trimestre del 2025.

La història de la Masia

El club ha aprofitat la notícia per fer un repàs de la història de La Masia blaugrana:

Va ser construïda l'any 1702 i estava enclavada dins dels terrenys adquirits pel club el 1950 per a la construcció de l'Spotify Camp Nou. En un principi es va destinar per a sala de treball d'arquitectes i constructors. Amb la inauguració de l'estadi (24 de setembre del 1957), va tancar les portes esperant un nou destí. Posteriorment va albergar, per decisió de la presidència d'Enric Llaudet, les oficines del club des del 1966 fins al 1978, quan la seu social va ser traslladada al costat de la pista de gel.

Ben aviat el consell directiu de Josep Lluís Núñez va trobar un nou ús per a la Masia, que esdevindria la residència dels joves jugadors amb domicili allunyat de la nostra ciutat, els quals, escampats per pensions i cases particulars, no podien ser degudament controlats com desitjaven les seves famílies i els serveis del club. Les obres d'adequació es van efectuar ràpidament i el 20 d'octubre del 1979 es va inaugurar la nova residència.

La Masia ha estat i és un dels trets distintius més característics del Barça. Avui dia, quan algú es refereix al futbol base blaugrana acostuma a pronunciar de manera emfàtica "la Masia", una paraula que ha arribat a ser sinònim d'excel·lència, de feina ben feta.

El 22 de novembre del 2007, amb Joan Laporta de president, la junta directiva del FC Barcelona va aprovar la construcció d'una nova residència de joves esportistes del planter a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, a Sant Joan Despí. La idea era concentrar tots els esportistes que aleshores residien a la Masia i en habitatges al voltant del Camp Nou. Va ser el 30 de juny del 2011 quan la residència de futbolistes de Can Planes va tancar definitivament les portes, a l'espera d'un nou ús. Ara, amb l'adjudicació del projecte, pròximament es convertirà en la nova seu social del club.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut