L'aturada de Ter Stegen que va impedir la derrota del Barça a Torí

Marc-André ter Stegen es consolida com el porter menys golejat d'Europa

L'alemany només ha encaixat cinc gols aquesta temporada, quatre a la lliga i un a la Champions, i amb les seves aturades providencials s'ha convertit en una assegurança de vida a la porteria blaugrana
Jordi Sunyer Actualitzat

Classificats per a vuitens de final i com a primers de grup, a falta d'una jornada encara. L'empat a 0 contra la Juve va ser poc lluït, però eficaç. I, a més, ens deixa una dada que reforça la confiança blaugrana. L'equip de Valverde és el menys golejat d'Europa. Només ha encaixat 5 gols, 4 en Lliga i 1 un Champions. I tot és mèrit de Marc-André ter Stegen. En el partit d'ahir contra la Juve va salvar el Barça amb una espectacular estirada per refusar un xut de Dybala. Una intervenció de mèrit que el va destacar com el millor del partit.

Quan el Barça va fitxar Ter Stegen, el 2014, la incorporació va rebre els millors avals possibles d'Andoni Zubizarreta, Pep Guardiola i el seu compatriota Manuel Neuer. Els primers mesos del porter de Mönchengladbach al Barça van estar marcats pels dubtes, i no només pels errors comesos en alguns partits. Luis Enrique va preferir l'experiència de Claudio Bravo a la qualitat de l'alemany, que va ser el porter de la Champions i la Copa del Rei.

Amb paciència, el treball de Ter Stegen a l'estil germànic, metòdic i incansable, ha donat fruits en les temporades posteriors. L'alemany només ha encaixat cinc gols en divuit partits oficials; a la Champions, un en cinc enfrontaments, i va ser amb el Barça jugant amb deu. La imatge que simbolitza l'accés del porter blaugrana al club dels millors del món és la felicitació de Gianluigi Buffon. Ahir va haver d'intervenir poc, tres vegades; però l'última va ser decisiva. Va desviar una rematada de Dybala que l'argentí ja estava celebrant.

Marc-André ter Stegen té contracte fins al 2022 i els números acrediten que, tres anys després de la seva arribada, ha certificat un objectiu colossal: aconseguir la unanimitat de l'entorn blaugrana.

NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut