L'ús de les xarxes socials, un perill per als esportistes professionals

En alguns casos han servit per denunciar la seva situació, el seu malestar, o per fer públiques les crítiques, com ara ha passat amb el jugador del Barça Arturo Vidal, però hi ha hagut situacions en què la xarxa social ha anat més enllà i s'ha convertit en el motiu de l'acomiadament
Actualitzat

L'activitat a les xarxes socials dels esportistes ha provocat que les xarxes s'hagin convertit en el seu mitjà de comunicació oficial personal. En alguns casos han servit per denunciar la seva situació, el seu malestar, o per fer públiques les crítiques, com ara ha passat amb el jugador del Barça Arturo Vidal, però hi ha hagut situacions en què la xarxa social ha anat més enllà i s'ha convertit en el motiu de l'acomiadament.

Aquest és el cas del futbolista Sergi Guardiola. Fa tres anys va ser acomiadat del Barça B, poques hores després d'haver fitxat. El motiu: uns comentaris que havia fet tres anys enrere amb insults contra Catalunya i a favor del Reial Madrid.

El Lleida va acomiadar l'estiu següent, el del 2016, Éric Zárate, que a la xarxa havia fet comentaris anticatalans, racistes i misògins. Havia dit coses com "Hamilton, maleït negre de merda", o "putos independentistes" i "puta Generalitat" per no haver deixat que posessin pantalles gegants per veure "la Gran Espanya". Piulades que havia fet, quatre anys enrere, quan tenia 15 anys.

El Deportivo de la Corunya va descartar també el fitxatge de Julio Rey, que havia fet piulades ofensives contra el club, i el Reial Madrid va prescindir de Bruno Vinicius perquè havia escrit missatges ofensius contra Iker Casillas i la selecció espanyola.

Fora de l'Estat espanyol, les Lligues professionals dels Estats Units són molt estrictes amb els missatges que els jugadors publiquen a les xarxes socials. L'NBA va multar amb 32.000 euros Paul George, aler dels Indiana Pacers, per haver criticat un àrbitre a Twitter. El Comitè Olímpic Grec, per la seva banda, va retirar l'atleta de triple salt Paraskevi Papachristou dels Jocs de Londres 2012 per haver piulat a les xarxes que, amb tants immigrants a Grècia, els mosquits del Nil com a mínim tenien menjar casolà.

ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut