Protestes de Melero al quart àrbitre durant el Madrid-Almeria del 21 de gener

L'última estocada de l'escàndol del Madrid-Almeria: Melero ja sap la sanció per la seva "sensació de robatori"

Competició ha decidit castigar el migcampista del cuer amb 4 partits per les seves declaracions postpartit
Redacció Esport3 Actualitzat

Sense clemència. El Comitè de Competició de la Federació Espanyola ha sancionat el futbolista de l'Almeria Gonzalo Melero amb 4 partits per les seves declaracions en zona mixta del Bernabéu després del partit més polèmic del que portem de Lliga, el Madrid-Almeria del 21 de gener.

Al madrileny, un dels capitans del conjunt andalús, se li ha aplicat l'article 106 del codi disciplinari, el que regula les opinions referides al col·lectiu arbitral. En el seu cas, les paraules denunciades pel Comitè Tècnic d'Àrbitres van ser que marxaven de l'estadi de la Castellana amb la "sensació que els havien robat el partit, així de clar". "Crec que no s'ha pogut fer més des de fora per ficar-los al partit", va lamentar l'exjugador del Llevant en relació amb les tres discutibles jugades que van acabar caient del cantó madridista. Al capdavall, tres decisions que van permetre capgirar el marcador a favor dels de Carlo Ancelotti.

El seu company Edgar González o l'entrenador d'aleshores, Gaizka Garitano, van ser altres portaveus de la indignació almerienca.

Pepe Mel, actual tècnic de l'Almeria, que tot just en l'anterior jornada va aconseguir el primer triomf del campionat, ha estat qui ha comunicat la sanció a un dels capitans de la plantilla. Ara, malgrat estar virtualment descendit, el club blanc-i-vermell sembla disposat a presentar recurs al Comitè d'Apel·lació per esgotar la via federativa.

L'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) va assegurar al seu moment que, si la sanció tirava endavant, "es vulneraria el dret a la llibertat d'expressió". Cas omís per part d'un comitè que no és la primera vegada que actua amb diligència quan els perjudicats militen en un club modest. Sovint es recorda que Competició, en canvi, va preferir ignorar el 2022 unes declaracions d'Ancelotti en què acusava l'àrbitre de camp i el de VAR d'"inventar-se una decisió".

Membre del club de Gaya, Canales i David López

Melero ha passat a ser membre del club de sancionats amb 4 partits per Competició per qüestionar la tasca dels col·legiats.

Acompanyarà el portador del braçalet del València Gayà, que va posar en dubte la "imparcialitat" dels àrbitres; l'exbètic i ara reclam de la Lliga mexicana, Canales, castigat --i després absolt per la justícia ordinària-- per assegurar que la seva primera expulsió havia estat "premeditada" per Mateu Lahoz; i, finalment, el gironí David López, qui en una mitja part va dir del col·legiat madrileny Ortiz Arias: "Et falta al respecte i t'insulta".

Mira el resum del Madrid-Almeria de la jornada 21

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut