Luis Enrique donarà minuts a Messi i Neymar en la 50a edició del Trofeu Joan Gamper contra la Roma

El trofeu Joan Gamper, que TV3 oferirà en directe, servirà per tornar a reunir sobre la gespa el trident ofensiu del Barça. Luis Enrique ha confirmat que Messi i Neymar, inèdits fins ara, tindran minuts contra la Roma
Actualitzat

El Barça jugarà aquest dimecres a la nit l'últim partit de pretemporada. Serà el Trofeu Joan Gamper contra el Roma, en directe per TV3, a partir d'un quart d'onze de la nit. Contra l'equip italià, i davant la seva afició, serà la primera vegada que el tècnic asturià tindrà tots els jugadors disponibles, excepte Douglas, Arda Turan i Aleix Vidal. Després d'una pretemporada irregular en resultats, Luis Enrique farà debutar les estrelles sud-americanes, Messi i Neymar, que han de començar a agafar ritme de cara a l'inici de la temporada oficial.

Serà l'edició número 50

El Gamper va arrencar l'estiu del 1966. L'Anderlecht, el Colònia i el Nantes van ser els convidats d'una primera edició que va acabar guanyant el Barça. Tradicionalment, el torneig ha servit per presentar l'equip i les estrelles blaugranes davant l'afició. Krankl, Maradona, Stòitxkov, Romário i Ronaldinho són alguns dels cracs que van aprofitar el torneig per posar-se la samarreta del Barça per primer cop. L'últim de fer-ho, Luis Suárez, ara fa un any. Però si hi ha algú a qui el Gamper ha marcat per sempre, és a Leo Messi. L'argentí va explotar futbolísticament a l'edició del 2005, contra la Juventus, fins el punt de deixar bocabadat l'entrenador rival, Fabio Capello. Allà va iniciar la seva llegenda.

El 9 a 1 a Boca Júniors de l'any 1984 és, fins avui, la golejada més gran de les 49 edicions. El trofeu s'ha anat adaptant a les circumstàncies. Des del 1997 es juga a partit únic, i en dues ocasions s'ha traslladat a l'Estadi Olímpic perquè la gespa del Camp Nou s'estava substituint. El Tenerife i el València han estat dos convidats il·lustres en agraïment pels serveis prestats. Han passat 49 edicions, però l'esperit inicial continua gairebé intacte.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut