Sergi Roberto, en un entrenament recent (FC Barcelona)

Les 5 alternatives del Barça per al lateral dret

Sergi Roberto, que es recupera d'una lesió, és l'única opció disponible amb experiència en aquesta demarcació
Redacció Esport3 Actualitzat

El Barça va planificar una plantilla molt compensada preveient el desgast que implica una temporada atípica, amb un calendari més farcit del normal per la disputa d'un Mundial en ple hivern. Després d'unes primeres setmanes sense notícies en el capítol de lesions, l'anomenat "virus FIFA" s'ha decidit a posar a prova la capacitat competitiva de la plantilla blaugrana, amb les lesions de fins a quatre jugadors: Jules Kounde, Frenkie de Jong, Memphis Depay i Ronald Araujo. A aquest quatre se'ls ha unit Héctor Bellerín, agreujabnt la situació pel que fa a la defensa. 

Abans d'aquesta allau de lesions, el Barça comptava amb tan sols un lesionat, Sergi Roberto. Ara, la recuperació del de Reus és clau per poder cobrir la posició de lateral dret aquest dissabte contra el Mallorca. Al Barça són optimistes sobre aquesta possibilitat però el fet, a dia d'avui, és que cap dels 4 jugadors de la plantilla amb experiència al lateral dret té ara com ara l'alta mèdica. 

Les opcions de Xavi per cobrir el flanc dret: 

1.- Sergi Roberto 

El quart capità es va perdre els tres últims partits del Barça per petites lesions musculars. Durant la pausa de la Lliga, el dorsal 20 ha treballat de valent per tornar estar a disposició de Xavi. Pot arribar a Mallorca -dependrà dels 2 últims entrenaments de la setmana-, però es voldria evitar sobrecarregar-lo en excés a la vista que està sortint d'una lesió i que totes les alternatives provades estan lesionades.

2.- Central reconvertit

Eric Garcia i Andreas Christensen són els centrals que en alguna ocasió han ocupat el lateral dret. ttos dos son dretans. Eric fins i tot ha fet de lateral en un partit amb Xavi, davant el Vila-real, però no ho va passar excessivament bé i va firmar un dels seus partits més fluixos de blaugrana. En qualsevol cas, seria una opció preferida per davant de Christensen, que hi havia jugat circumstancialment quan era al Chelsea. El problema, és que els dos seran requerits per jugar a l'eix, tenint en compte que son dos dels tres centrals disponibles juntament amb Gerard Piqué. Per afrontar un calendari atapeït de 12 partits en un mes i mig, no seria adient sobrecarregar tots dos jugadors.

3.- Lateral esquerre a peu canviat 

És l'única demarcació defensiva on el Barça va sobrat, amb Jordi Alba, Marcos Alonso i Alejandro Baldé a disposició de Xavi. És una altra opció a tenir en compte però no deixa de ser experimental. Si és habitual veure un dretà jugant al lateral esquerre, costa menys veure la situació contrària. Caldria veure quin dels tres es pot adaptar millor a una posició antrinatural per la seva lateralitat.  
 

4.- Canvi de sistema

Una altra alternativa és fer un canvi de dibuix i alinear tres centrals amb dos carrilers llargs. Podria servir ocasionalment, en funció del rival. Però aquesta opció obriria la capsa de a quin jugador recórrer per cobrir el carril dret. L'habitual extrem dret del Barça, Ousmane Dembélé, no és conegut per les seves responsabilitats defensives. 

5.- Recórrer al filial

La tasca del Barça Atlètic és la de poder assortir de jugadors el primer equip. El lateral dret titular del filial és ara mateix, Álvaro Núñez, de 21 anys i fitxat aquest passat mes de juliol després de no entendre's amb l'Athletic per renovar. Núñez és indiscutible per a Rafa Márquez. L'altre lateral dret és Alpha Dionkou. A la gira d'estiu, Xavi va donar minuts a Marc Casadó de lateral dret, tot i que al filial juga de migcampista.  

      

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut