Els jugadors de l'Atalanta, celebrant el primer títol europeu de l'entitat (Reuters)

L'Atalanta sorprèn el Bayer Leverkusen i s'adjudica l'Europa League (3-0)

Tres gols d'Ademola Lookman provoquen la primera derrota de la temporada de l'equip de Xabi Alonso en el moment més inoportú
Redacció Esport3 Actualitzat

L'Atalanta és el nou campió de la Lliga Europa contra tot pronòstic. L'equip de Bèrgam ha aconseguit el que cap altre equip ha estat capaç de fer aquesta temporada: derrotar el Bayer Leverkusen. I amb molta autoritat: 3-0 amb tres gols del gran heroi de la nit, el davanter Ademola Lookman, que en les celebracions no s'ha separat ni un moment de la pilota del partit.

L'alegria dels italians estava més que justificada, després de guanyar el primer títol europeu de la seva història. Un triomf que s'ha començat a encarar ben aviat, amb un gol de Lookman al minut 12. El davanter nigerià ha jugat el partit de la seva vida, ja que també ha estat l'autor del 2 a 0 --a la mitja hora de partit-- i, del 3 a 0, a la segona meitat, en el minut 75.

La primera derrota en 52 partits evita que l'equip de Xabi Alonso arrodoneixi una temporada històrica amb un títol continental. L'últim el va guanyar el Leverkusen l'any 1988, en aquesta mateixa competició -quan duia el nom de Copa de la UEFA--, contra l'Espanyol. L'Atalanta, que havia guanyat una Copa italiana l'any 1963, s'estrena d'aquesta manera en el palmarès d'una competició europea amb el veterà Gian Piero Gasperini, un tècnic molt ben valorat al seu país, però que aixeca el seu primer títol.