Messi, celebrant el seu gol amb l'afició a San Juan de Mendoza (Reuters)

L'Argentina respira després de superar Colòmbia (3-0) amb un gol i dues assistències de Messi

El davanter blaugrana ha conduït un triomf necessari per a l'"albiceleste". El Brasil és a tocar del Mundial de Rússia, després de guanyar a Perú (0-2) mentre que l'Uruguai cau a Xile (3-1)

L'Argentina afrontava un partit transcendental per ser al Mundial de Rússia del 2018. I se n'ha sortit gràcies a l'aparició de Leo Messi, que ha encarrilat el triomf sobre Colòmbia (3-0) amb un golàs de falta directa, i l'ha assegurat amb una assistència per a Pratto abans del descans i una altra per Di María a les acaballes del partit.

Messi no només ha aparegut en les jugades decisives del partit, sinó que ha assumit tota la responsabilitat del joc ofensiu "albiceleste" per acabar amb les crítiques dels seus compatriotes. Aquest triomf millora la situació de l'Argentina, ja que li permet avançar Colòmbia en la classificació del grup sud-americà. Però la manté en el cinquè lloc quan ja s'han jugat dos terços de la competició, que equivaldria a jugar la repesca contra la millor selecció oceànica.

Els blaugranes Messi i Mascherano han sortit de titulars per l'equip d'Edgardo Bauza i han jugat tot el partit, mentre que l'espanyolista Martín Demichelis s'ha quedat a la banqueta.

El Brasil, més a prop de Rússia

El Brasil es consolida com a líder d'aquesta fase després d'imposar-se al Perú (0-2) amb gols de Gabriel Jesús i Renato Augusto a la segona part. Neymar no ha marcat, però ha estat el referent d'atac de la "canarinha".

En canvi, qui reacciona és Xile, vigent campiona continental, que ha superat l'Uruguai (3-1). Tot i el gol inicial d'Edinson Cavani, els de Juan Antonio Pizzi han aconseguit capgirar el marcador just abans del descans gràcies a Eduardo Vargas. Dos gols d'Alexis Sánchez en la represa han propiciat el triomf de la "roja", que es manté quarta. Luis Suárez, que ha jugat tot el partit, no ha tingut opció de superar el seu excompany Claudio Bravo.

L'Equador aguanta

L'Equador es manté encara en zona de classificació després d'obtenir un còmode triomf davant Veneçuela (3-0), la ventafocs del grup. Felipe Caicedo ha estat titular, però no ha marcat i l'han substituït en els minuts finals.

Un altre espanyolista, Hernán Pérez, també ha estat substituït, però en canvi la seva selecció, el Paraguai, ha caigut derrotada a Bolívia (1-0) i ja té molt poques opcions de ser a Rússia.