La pluja no aigualeix el nivell del míting Ciutat de Barcelona

Daniel Arce, en 3.000 obstacles, i el blaugrana Adrián Ben Montenegro, en 800 metres, han fet la mínima per al Mundial de Doha, mentre que la banyolina Esther Guerrero s'ha quedat a les portes de l'objectiu en els 1.500
Josep Coch Actualitzat

La pluja que ha caigut sobre Barcelona ha estat a punt de provocar la suspensió de reunió atlètica. Finalment, però, la tempesta d'aigua ha minvat i ha permès que els atletes poguessin competir. Els principals protagonistes del míting han estat el burgalès Daniel Arce i el gallec Adrián Ben. Arce ha aconseguit la mínima per al mundial en la prova dels 3.000 metres obstacles amb un temps de 8 minut 24 segons i 17 centèsimes. Arce ha estat el gran protagonista de la cursa davant de l'exercit africà, els grans dominadors d'aquesta distància. L'atleta del Barça Adrián Ben ha aconseguit la mínima per al mundial de Doha en la prova dels 800, tot i que és un especialista en la distància superior, la dels 1.500 metres. Ben ha fet un registre d'1 minut, 45 segons i 78 centèsimes, dues centèsimes per sota de la marca exigida, en una cursa en què s'ha imposat Ayanleh Suleiman de Djibuti, amb un de les millors marques de la tarda, 1:44:38.

La banyolina Ester Guerrero buscava la minima en la prova dels 1.500, però s'ha tornat a quedar a les portes després de fer un crono de 4.08.80. El treball de les llebres no ha estat eficient i al pas pels mil metres feia evident que no aconseguiria l'objectiu. La cursa l'ha guanyat l'etíop Lemiem Haylu, amb un temps de 4 minuts, 7 segons i 43 centèsimes. El que ja tenia la mínima era Kevin López, però, avui, el físic no l'ha acompanyat i s'ha retirat al pas pels 1.200 metres. La prova masculina l'ha guanyat el kenià Taki Kumari, amb una marca de 3.36.98.

Un dels altres atletes importants de la reunió ha estat Fernando Carro, que a la Diamond League de Montecarlo va batre el rècord espanyol dels 3.000 metres obstacles. Avui, però, s'ha provat en els 5.000 metres i ha demostrat trobar-se en un gran moment de forma. En una cursa en què ha anat de menys a més, ha acabat segon, amb un crono de 13.35.68, superat només per un kenià, Michael Kibet, 13.25.81.

En els 200 llisos femenins, victòria d'una de les grans estrelles del míting, Salwa Eid Nasser, la vigent subcampiona del món dels 400 metres llisos. L'ateta d'origen nigerià i que corre per Bahrain ha guanyat sense problemes amb un bon regsitre de 22 segons i 89 centèsimes.

En els 400 llisos femenins, presència de Salma Paralluelo, la jove atleta encara en edat juvenil i que compagina l'atletisme amb el futbol, disciplina en què és campiona del món sub-17. Aquesta tarda ha finalitzat sisena, amb una marca de 55:35, tot i que aquesta temporada s'ha decantat pels 400 tanques. La prova l'ha guanyat l'eslovena Anita Horvart, amb 52.86.

Els concursos han estat els grans damnificats per l'estat de la pista. Tot i així, l'atleta de Puerto Rico Luis Yoel Castro ha intentat superar el llistó en 2 metres i 30 centímetres, una alçada que no ha pogut superar. Finalment, ha guanyat amb un registre de 2 metres i 20 centímetres.