La Copa Àrab, el primer test de la detecció automàtica del fora de joc

El torneig, que començarà demà a Qatar, servirà com una primera prova de la tecnologia que s'introduirà al Mundial del pròxim any
Actualitzat

La Copa Àrab de futbol, que començarà demà a Qatar, serà l'escenari del primer test en un gran esdeveniment del sistema semiautomàtic de detecció del fora de joc, que la FIFA vol introduir al Mundial del 2022.

Aquesta nova tecnologia neix amb l'objectiu de fer més fiable i ràpida la senyalització dels fora de joc. No és la primera vegada que s'utilitzarà, ja que va ser experimentada a "Alemanya, Espanya i Anglaterra", encara que estava a l'espera de ser aprovada en una competició completa, segons Johannes Holzmüller, responsable d'innovació dins l'organització.

Sota el sostre de cada estadi, s'hi situaran "de 10 a 12 càmeres" per seguir els jugadors i ajudar els àrbitres a apreciar dos punts crucials: el moment que la pilota surt del jugador que fa la passada i la posició de cada part del cos dels jugadors implicats en la realització a la línia imaginària del fora de joc. Les dades recollides es transmeten gairebé en temps real al VAR, encara que la decisió final correspondrà sempre a l'àrbitre.

 

Si les dades són concloents, l'objectiu és introduir aquesta innovació al Mundial 2022 de Qatar, que es disputarà del 21 de novembre al 18 de desembre.

 

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut