Marc Pinsach i Kilian Jornet (Foto: ISMF Press Office)

Kilian Jornet-Marc Pinsach, setens i Mireia Miró, segona, en la primera etapa de la Pierra Menta

La trentena edició d'aquesta cursa de muntanya italiana ha obert la competició amb una prova contrarellotge
Actualitzat

Aquest dimecres ha començat la gran cita de l'esquí de muntanya mundial; la 30a edició de la Pierra Menta ha donat el tret de sortida amb la seva primera etapa, amb un traçat molt propi d'aquesta competició. La competició ha començat amb un nou format competitiu: una contrarellotge per equips de dos amb sortides espaiades. Ni més ni menys que uns 12 quilòmetres en els quals calia superar més de 1.400 metres de desnivell positiu i de desnivell negatiu.

A la cursa femenina, s'ha emportat la victòria la parella formada per Emelie Forsberg i Axelle Mollaret. La primera és una debutant en aquesta prova, i la segona encara està en edat Espoir, és a dir, té menys de 23 anys. La parella francosueca ha superat les grans favorites, la catalana Mireia Miró i Laetitia Roux, que en la seva última participació juntes, el 2013, van vèncer la prova amb ple d'etapes.

En la competició masculina han dominat els defensors del títol, els italians Matteo Eydallin i Damiano Lenzi, que han avantatjat el duo francès format per William Bon Mardion i Xavier Gachet. El millor equip català en categoria masculina ha estat el format per Kilian Jornet i Marc Pinsach, que han marxat en posicions capdavanteres, tot i que finalment han quedat al setè lloc, des d'on tractaran de pujar posicions els tres pròxims dies de competició.

La resta de catalans

9è classificat - Nil Jardona-Pièrre F. Gachet (CAT-FRA)
21è classificat - Marc Solà-Gerard Vila Ferrer (CAT-CAT)

4a classificada - Clàudia Galicia-Marta Riba (CAT-CAT)
6a classificada - Marta Garcia-Nahia Quincoces (CAT-EUSK)

NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut